Maandag, 16 september 2024

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

BAS en Swift '64 profiteren van kleine misstap koploper ESC

Redactie: Wouter Foppen

BIDDINGHUIZEN/SWIFTERBANT - De spanning in de strijd om de titel in de derde klasse C is weer enigszins terug. BAS en Swift '64 kwamen zaterdag allebei tot duidelijke overwinningen, terwijl koploper ESC twee punten liet liggen. De derby tegen DSV '61 eindigde in 2-2.

BAS kende een lastige periode, maar liet tegen Hatto Heim weer iets van haar oude vorm zien. Voor rust resulteerde dat in de openingstreffer van Mark Schaap, die werd gevolgd door nog twee doelpunten. Middenvelder Rick Aernaudts maakte met zijn eerste van het seizoen de 2-0 en door een goal van Robin Vos eindigde het in 3-0.

Blessure Claassen

Smetje op die BAS-zege was het uitvallen van Jesper Claassen, die kort voor rust in botsing kwam met één van zijn tegenstanders. De aanvaller moest met de ambulance naar het ziekenhuis, waar hij verder werd onderzocht. Een diagnose is op dit moment nog niet bekend.

Swift '64 kende een makkelijke middag bij WZC Wapenveld, een tegenstander die eerder nog wel eens voor moeilijkheden zorgde. Dit keer was dat compleet anders, want door treffers van Tom Roskam, Bas van Spronsen, Leon Snijders en Steven George wonnen de Swifterbanters met 1-4.

ESC verspeelt punten

Op de ranglijst kwamen BAS en Swift weer iets dichter bij ESC. De koploper speelde met 2-2 gelijk tegen DSV '61, waardoor Swift nu vier punten achterstand heeft. BAS staat op zeven punten van de lijstaanvoerder, maar heeft nog een wedstrijd tegoed.