Donderdag, 19 september 2024

BAS heeft nog één punt nodig voor toetje: "Mag niet misgaan"

BAS heeft nog één punt nodig voor toetje:
Redactie: Wouter Foppen

BIDDINGHUIZEN - BAS kan de nacompetitie al ruiken. De Biddinghuizenaren wonnen zaterdag met 2-3 bij Zeewolde en hebben daardoor nog een punt nodig om het toetje te mogen opeten. "Dit mag niet meer misgaan", stelde trainer Bert van den Brink.

De ploeg uit Biddinghuizen speelde zaterdag lange tijd een gewonnen wedstrijd. Via Mark Schaap en Stefan Tolhoek was het bij rust al 0-2. "Dat was eigenlijk nog een magere afspiegeling, want we speelden heel goed. We hebben naar onze kwaliteiten gevoetbald en waren beter dan Zeewolde", vond Van den Brink.

Toch spannend

Na de rust bleef BAS de bovenliggende partij en liep het door wederom Schaap uit naar 0-3. De 0-4 en 0-5 bleven uit en daardoor kon Zeewolde het toch weer spannend maken. Al had Van den Brink daar een andere lezing over. "De scheidsrechter gaf vier of vijf vrije trappen en daarna ook nog eens een penalty. Niemand weet waarvoor. Daardoor werd het nog 2-3, maar wij waren vandaag als team beter."

Op de laatste speelronde neemt BAS het thuis op tegen EFC '58. Die ploeg moet winnen om nog kans te houden op het ontlopen van directe degradatie.