DeDrontenaar.nl

Donderdag, 19 september 2024

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

BAS imponeert met duidelijke overwinning bij FC Horst

BAS imponeert met duidelijke overwinning bij FC Horst
Foto: BAS Selectie Fotopagina/Gert Drent
Redactie: Wouter Foppen

BIDDINGHUIZEN - In de derde klasse B heeft BAS zaterdagmiddag een knappe uitoverwining geboekt bij FC Horst. De Biddinghuizenaren kenden een lastige beginfase, maar speelden zich daarna naar een 2-4 zege. Mark Schaap was met twee treffers de grote man.

FC Horst hoopte aan het begin van het seizoen om te doen om de hoofdprijzen en was voor zaterdag een prima subtopper. Des te knapper was de zege van BAS, die in de eerste helft op poten werd gezet. FC Horst kwam nog wel op voorsprong, maar door rappe goals van Mark Schaap en Stefan Tolhoek draaide BAS de zaak om.

Wederom Schaap

In de tweede helft breidde de Biddinghuizer ploeg de marge uit, met wederom dank aan Mark Schaap. Hij zag eerst dat Jesper Claassen de 1-3 maakte en was daarna zelf goed voor de 1-4. FC Horst produceerde vanuit een vrije trap nog wel een tweede goal, maar die was puur en alleen voor de statistieken.

"Ik ben hier heel content mee, we hebben een prima wedstrijd gespeeld", oordeelt BAS-trainer Bert van den Brink. "In balbezit had het misschien wel wat beter gekund, maar we hebben het goed gedaan. Dit is voor ons een ijkpunt. We willen naar boven en mee gaan doen om de derde plaats.