DeDrontenaar.nl

Vrijdag, 20 september 2024

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

BAS kan probleem niet oplossen: opnieuw doelpuntloos gelijk

BAS kan probleem niet oplossen: opnieuw doelpuntloos gelijk
Foto: BAS Selectie Fotopagina/Gert Drent
Redactie: Wouter Foppen

BIDDINGHUIZEN – Aan het aantal gemaakte doelpunten is het nog niet eens af te zien. Maar BAS heeft een aanvallend probleem en dat blijkt ook zaterdag bij SDS ’55. De Biddinghuizenaren hebben veelvuldig de bal, scoren is er echter niet bij. Voor de tweede week op rij speelt BAS met 0-0 gelijk.

In totaal trof de formatie van Bert van de Brink dit seizoen al 39 keer doel. Daarmee staat het keurig in de middenmoot van de derde klasse B. Op zich niets aan de hand zou je zeggen, maar toch kent BAS een aanvallende uitdaging. In het merendeel van de wedstrijden beschikt de Biddinghuizer formatie namelijk veel over de bal, omzetten in goals blijkt dan vaak lastig.

Kansen missen

Met een beetje goalgetter had BAS zonder twijfel hoger gestaan. Ook zaterdag bij SDS is de ploeg, zeker in de eerste helft, de betere partij, maar omzetten in een voorsprong lukt niet. Alleen Art Drent en Mark Schaap kunnen van een afstandje een paar keer schieten, scoren is er ook dan niet bij. Dat Art Drent, van huis uit verdediger, de laatste weken een aanvallende positie heeft, zegt voldoende. Aanvallend is het broos.

Uiteindelijk lukt het BAS ook zaterdag niet om tot scoren te komen. Spits Nabil Essaddouqi krijgt daarvoor nog de grootste kans, maar na een knappe actie schiet hij recht op de keeper. Ook SDS weet, mede door de lat en keeper Sander Westdijk, niet te scoren, waardoor het in Wekerom bij 0-0 blijft. Net als vorige week tegen VSCO ’61.

Perspectief

Het perspectief van BAS na dit gelijke spel? Rechtstreekse handhaving lijkt toch wel veiliggesteld. In de derde periode staan de Biddinghuizenaren vierde, maar het gat naar koploper ESC is slechts één punt. Op dat front is er dus wellicht nog iets mogelijk.