DeDrontenaar.nl

Vrijdag, 20 september 2024

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Scenario’s rond BAS: Wordt het wel of geen nacompetitie?

Scenario’s rond BAS: Wordt het wel of geen nacompetitie?
Foto: BAS Selectie Fotopagina/Gert Drent
Redactie: Wouter Foppen

BIDDINGHUIZEN – Voor BAS Voetbal uit Biddinghuizen staat de slotronde van de reguliere competitie zaterdag in het teken van het halen van de nacompetitie. Voor de Biddinghuizenaren leiden er nog twee wegen naar Rome: de derde periode en de vierde plaats op de ranglijst.

Het is nogal de andere kant van de medaille. Lang leek BAS dit seizoen tegen degradatie te moeten strijden. De ploeg van trainer Bert van den Brink speelde zich zaterdag ook pas definitief veilig, maar toch ligt er nog een toetje in het verschiet. Mede door goede prestaties in de derde periode gloort de nacompetitie om promotie aan de horizon.

Drie scenario's

Zaterdag speelt BAS de laatste wedstrijd van de competitie thuis tegen Hulshorst. Bij winst zijn er drie scenario’s mogelijk: BAS gaat via de derde periodetitel naar de nacompetitie, BAS gaat via plaats vier naar de nacompetitie, of het is einde seizoen. Qua nacompetitie ligt eerstgenoemde het meest voor de hand.

De strijd om de derde periode is ongemeen spannend. BAS vecht samen met Stroe en Zwart Wit ’63 om het periodekampioenschap. Op dit moment staan de drie clubs in punten gelijk, waardoor het doelsaldo eventueel beslissend is. Stroe heeft een saldo van +15, terwijl BAS en Zwart Wit het met +13 moeten doen. De Biddinghuizense formatie moet dus, als iedereen wint, twee goals zien goed te maken.

Via ranglijst

Ook is het voor BAS nog mogelijk om via de ranglijst naar de nacompetitie te gaan. Mocht Stroe de derde periode winnen dan wordt die ploeg derde en gaat de periodetitel van de kampioen naar de nummer vier op de ranglijst. Om als vierde te eindigen moet BAS winnen van Hulshorst en hopen op misstappen van zowel VSCO ’61 als ESC. Is dat het geval, dan eindigt BAS als vierde en mag het deelnemen aan de nacompetitie.

Het kan dus nog alle kanten op. BAS speelt thuis tegen Hulshorst, terwijl Stroe op bezoek gaat bij EFC ’58. Zwart Wit ’63 treft het al gedegradeerde Otterlo en VSCO en ESC spelen tegen respectievelijk SDS ’55 en Rood-Wit ’58. De wedstrijden beginnen om 14.30 uur!