Donderdag, 19 september 2024

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Seizoen krijgt voor BAS zowaar nog een mooi toetje

Redactie: M.H.

BIDDINGHUIZEN - Na de 9-0 van vorige week won BAS vanmiddag met 6-0 van Hulshorst. Die twee monsterscores bezorgden de ploeg op de valreep de derde periodetitel. Er volgt nu een dubbele ontmoeting met VRC uit Veenendaal: komende zaterdag uit en op woensdag 25 mei thuis.

Het waren vooral de ontwikkelingen op de andere velden die het vanmiddag spannend maakten in Biddinghuizen. Zelf hoefde BAS niet het onderste uit de kan te halen, want tegenstander Hulshorst was al met het hoofd bij de nacompetitie om handhaving. Zij hadden niet hun sterkste spelers opgesteld.

Virtueel periodekampioen

Vlak voor rust zorgden Stefan Tolhoek, Tom Drent en Bas Suidgeest voor een riante 3-0 stand. Op dat moment was BAS virtueel periodekampioen. Na de rust liep de score op naar 5-0 via Rick Aernaudts en Art Drent.

,,Daarna stokte het’’, baalde coach Bert van den Brink, ,,Stroe was eigenlijk al uitgeschakeld, die kwamen met 2-0 achter. Maar Zwart Wit stond op 4-0 en speelde tegen negen man na twee rode kaarten bij Otterlo.’’

BAS stond op dat moment één doelpunt in de plus ten opzichte van Zwart Wit’63. De Harderwijkers wisten echter niet meer te scoren en in Biddinghuizen maakte Stefan Tolhoek vlak voor tijd de bevrijdende 6-0.

Een mooi toetje

,,Een matige wedstrijd, eigenlijk hadden we er een stuk of twaalf moeten maken’’, analyseerde coach Van den Brink, ,,Maar het leidt wel tot een mooi toetje. We gaan tegen VRC proberen het maximale er uit te halen.’’

BAS streed dit seizoen heel lang tegen degradatie, maar krabbelde tegen het einde op. ,,Dit is een hele mooie bekroning op de tweede helft van het seizoen’’, constateert Bert van den Brink, ,,We hebben nu zes keer op rij de nul gehouden en dàt heeft uiteindelijk de doorslag gegeven. Vanavond even een feestje. We nemen er een paar en daarna gaat de blik op VRC.’’

Zorgpuntje is wel de blessure van spits Nabil Essaddouqi, die zich na een kwartier moest laten vervangen. De terugkeer van Tom Drent is daarentegen een winstpunt.

Asv Dronten en Reaal

• Groen Geel - Asv Dronten 4-4
  • Reaal Dronten - Wijthmen 6-3

Reaal Dronten - vv Wijthmen 6-3 (5-2)

Door Klaas Huisman (Reaal Dronten)

Na vijf nederlagen op rij heeft Reaal Dronten zijn laatste competitiewedstrijd vrij eenvoudig met 6-3 gewonnen van vv Wijthmen.
Door deze ruime 6-3 overwinning zijn de Reaalisten op de 7e plek geeindigd in de vierde klasse C.
Aan het eind van dit verslag maken we de balans op en kijken we alvast vooruit naar het nieuwe seizoen.

Vanwege de aanleg van het nieuwe hoofdveld werd deze wedstrijd op het hobbelige en moeilijk bespeelbare veld 2 gespeeld.
Vooraf moesten de kruiwagens met zand er aan te pas komen om alle gaten te dichten waarna er voor een handjevol toeschouwers kon worden afgetrapt op De Munten.
Op veld 3 werd er tegelijk de afscheidswedstrijd voor jeugdtrainer Jos vd Steenoven gespeeld waardoor er een gezellige en gemoedelijke sfeer hing op het sportpark.

Wij beginnen dit verslag door onze TV crew van Reaal Dronten TV te bedanken voor alle prachtige opnames en de prachtige foto's die wekelijks waren te zien.
Deze reportages waren uniek en ongekend voor een vierdeklasser.
Helaas gaat Reaal Dronten TV stoppen met de wekelijkse reportages.

Er ontbraken maar liefst negen spelers in deze laatste competitiewedstrijd waardoor trainer Henk Posthuma over slechts 12 spelers kon beschikken.
Meteen vanaf de aftrap nam Reaal Dronten het initiatief en kreeg het een paar grote kansen om op voorsprong te komen.
Nadat pogingen van Kevin Dolman en Jeffrey vd Brakel werden geblokt verdween een inzet van Danny Mol naast het doel.
In de 6e minuut kwam Reaal Dronten via een wonderschoon lobje van Kevin Dolman op een 1-0 voorsprong.
De assist van Jeffrey vd Brakel was een lust voor het oog waarna Kevin Dolman de doelman van Wijthmen iets te ver voor zijn doel zag staan en met een bekeken boogballetje de score wist te openen voor de 1-0.

In de 12e minuut stond de verdediging van Reaal Dronten te slapen bij een actie van Mark Schonewille op de achterlijn.
De voorzet van Mark Schonewille werd van dichtbij door zijn broertje Erik Schonewille binnengetikt voor de 1-1 gelijkmaker.
De Reaalisten waren nog steeds niet wakker want na een splijtende steekpass scoorde Nick van Gorp in de 14e minuut de 1-2 voor de rood witte parels uit Wijthmen.
Reaal doelman Machiel Werkman had geen antwoord op deze strakke harde schuiver in de verre hoek waardoor vv Wijthmen op 1-2 wist te komen.

Gaandeweg volgde het herstel en werden de Reaalisten sterker.
In de 24e minuut scoorde Jeffrey vd Brakel op weergaloze wijze met een onnavolgbare dribbel de 2-2 gelijkmaker.
Met enkele fabuleuze passeerbewegingen zette Jeffrey vd Brakel iedereen op het verkeerde been door vervolgens de doelman te omspelen voor de verdiende 2-2 gelijkmaker.
In de 26e minuut stond Jeffrey vd Brakel opnieuw op de goede plek door van dichtbij de 3-2 voorsprong snoeihard tegen de touwen te schieten.
Vlak voor rust was er een schitterende omhaal van Ruben Geerts te zien en waren ook Danny Mol en Jeffrey vd Brakel dichtbij een doelpunt.
In de 42e minuut scoorde Kevin Dolman een werelddoelpunt door van grote afstand de doelman van vv Wijthmen te verrassen voor de 4-2.
Kort hierop spatte een schot van Kevin Dolman tegen binnenkant paal uiteen waarna Danny Mol het op zijn heupen kreeg voor de 5-2.
In de 44e minuut scoorde Danny Mol met een verwoestend afstandsschot via onderkant lat de 5-2 voor de rood zwarte duivels.
Met een 5-2 voorsprong voor Reaal Dronten gingen we rusten.

Trainer Henk Posthuma bracht in de tweede helft Maarten Kempenaar voor Niek Bakker in de ploeg om meer aanvallende impulsen in de ploeg te brengen. De trainer hamerde erop om deze wedstrijd in stijl met een goede overwinning af te sluiten.
Ondanks alle aanvallende intenties haperde de aanvalslinie en oogde het voetbal rommelig, voorspelbaar en onzuiver.
In de 55e minuut stond Karl Pruim op de goede plek om een voorzet van Austin Ellinor achter Machiel Werkman te schieten voor de 5-3 aansluitingstreffer voor vv Wijthmen.
Er waren een paar halve kansjes voor Reaal Dronten te zien, maar tot tweemaal aan toe moest Reaal doelman Machiel Werkman in actie komen om pogingen van Nick van Gorp en Sander Nijmeijer onschadelijk te maken.
Met een katachtige redding ranselde Machiel Werkman een inzet van Sander Nijmeijer uit de korte hoek.

Het venijn zat hem in de staart en slotfase van deze wedstrijd.
De doelman van vv Wijthmen moest gestrekt naar de hoek om kanonskogels van Nick Hoekman en Ruben Geerts onschadelijk te maken.
Nadat een schot van Danny Mol tegen de paal uiteen spatte sloegen de Reaalisten vlak voor tijd toe.
In de 90e minuut scoorde Jeffrey vd Brakel met een diagonale schuiver in de verre hoek de verlossende 6-3 voor Reaal Dronten.
Deze derde doelpunt van onze falling angel werd uitbundig gevierd en zorgde voor een enorme ontlading bij de duivels omdat Jeffrey vd Brakel na een dubbele beenbreuk van ver moest komen.
Door deze 6-3 overwinning zijn de Reaalisten op de 7e plek geeindigt.
Man of the match: Jeffrey vd Brakel

Na afloop werd bekendgemaakt dat de spelers Danny de Busser en Niek Bakker gaan stoppen en Reaal Dronten gaan verlaten.
Hier staat de komst van middenvelder Robert Staarman tegenover die de overstap van Batavia'90 naar Reaal Dronten gaat maken.
De noeste en stugge verdediger Niek Bakker speelde maar liefst zes seizoenen bij Reaal, maar kon dit seizoen niet meer op een vaste basisplek rekenen.
Met een ijzeren engelen geduld nam Niek Bakker regelmatig plaats op de bank waardoor hij nu het plezier en de motivatie is kwijtgeraakt.
Vanwege een slepende blessure gaat ook Danny de Busser stoppen.
Deze week gaat onze middenvelder Marc Otten onder de MRI scan want het kanon kampt met een vervelende knieblessure.
Marc Otten gaat de uitslag van deze scan afwachten om daarna een beslissing nemen of het verstandig is om door te gaan met voetbal.
Het lijkt erop dat alle overige spelers wel doorgaan en zullen blijven, maar dit zal pas volgende maand na de overschrijving duidelijk zijn.

De technische staf zal worden uitgebreid met de komst van assistenttrainer Jan Bezema.
De teammanagers Klaas Huisman en Fred vd Brakel en materiaalman Arend Jan Ekkelboom gaan ook door.
Het is nog onzeker of keeperstrainer Martijn Bos zal doorgaan omdat het steeds moeilijker wordt om alles goed te combineren.
In een roulatiesysteem zullen Arno van 't Hul en Martijn vd Polder als grensrechters actief zijn.
De selectie van Reaal Dronten gaat op zaterdag 6 augustus met de voorbereiding op het nieuwe seizoen beginnen.

Doordat Swift'64 en Batavia'90 beiden wisten te winnen volgt er donderdagavond in Elburg een beslissingswedstrijd wie zich kampioen mag noemen in de vierde klasse C.
In ieder geval hebben Olympia'28 en EDON Zwolle zich geplaatst voor de nacompetitie. VSW Windesheim verloor met maar liefts 1-10 van Batavia en is als laatste geeindigt.
Hieronder de opstelling van Reaal Dronten en alle overige uitslagen van de vierde klasse C