Donderdag, 19 september 2024

Middenvelders BAS draaien Vierhouten '82 helemaal dol

Redactie: Wouter Foppen

BIDDINGHUIZEN - Met 0-9 winnen en dan toch niet helemaal tevreden kunnen zijn. De voetballers van BAS spelen het allang gedegradeerde Vierhouten zaterdag compleet van de mat, maar laten de kans liggen op een goede uitgangspositie in de strijd om de derde periode.

Het was zaterdag in Vierhouten de dag van de rentree van Tom Drent in de Biddinghuizense basiself. Hij speelde in verband met de afwezigheid van rechtsback Rudo Timmerman, waardoor Rick Aernaudts die positie voor zijn rekening nam. Het bleek een gouden zet, want het middenveld met Mark Schaap, Stefan Tolhoek en Drent tikte Vierhouten van het kastje naar de muur.

Doelsaldo

De openingstreffer kwam na zeventien minuten van de voet van Mark Schaap en even daarna schoot ook Art Drent raak. Voor de rust trof ook spits Nabil Essaddouqi nog tweemaal doel en daarmee was het wat betreft de drie punten wel gedaan. Restte voor BAS de opdracht om er zoveel mogelijk te maken, aangezien de beslissing om de derde periode wel eens aan kan gaan komen op het doelsaldo.

In de tweede helft wist BAS er nog vijf te maken. Uit de eerste aanval na rust maakte Art Drent zijn tweede van de middag, waarna de mooiste goal volgde. Vanaf een meter of 25 zag Tom Drent de keeper wat voor zijn doel staan en de middenvelder lepelde de bal op heerlijke wijze over de keeper.

Twee goals verschil

Tussen minuut 50 en 68 kwamen ook Stefan Tolhoek (penalty) en Essaddouqi nog tot scoren, waardoor de dubbele cijfers een reëel doel werden. Zover kwam het echter niet, want de Biddinghuizense productie stokte. Alleen Karst van Dijk maakte nog een doelpunt, maar daar bleef het bij. En zo moet BAS, als het de derde periode wil winnen, volgende week twee goals goedmaken op koploper Stroe.