DeDrontenaar.nl

Vrijdag, 20 september 2024

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

BAS-keeper Hessel Bregman moet belangrijke weken aan zich voorbij laten gaan

BAS-keeper Hessel Bregman moet belangrijke weken aan zich voorbij laten gaan
Foto: BAS Selectie Fotopagina/Gert Drent
Redactie: Wouter Foppen

BIDDINGHUIZEN - BAS moet het in de weken van de waarheid doen zonder keeper Hessel Bregman. De doelman heeft onlangs een ernstige vingerblessure opgelopen en is de rest van dit seizoen uitgeschakeld. De Biddinghuizenaren gaan zaterdag op bezoek bij Oene.

Bregman werd gedurende dit seizoen gepromoveerd tot eerste doelman, omdat Sander Westdijk vanwege lichamelijke klachten besloot te stoppen. Westdijk is inmiddels sporadisch weer in training, keept af en toe ook, maar Bregman was in principe de man onder de lat. Onlangs ging het echter mis op de training, toen de keeper een bal op zijn vinger kreeg. De diagnose in het ziekenhuis viel daarna niet mee: een klein deel van zijn vinger is zelfs verbrijzeld.

Een operatie volgde en inmiddels is het herstel begonnen. Bregman komt daardoor dit seizoen niet meer in actie en zaterdag bij Oene lijkt Westdijk zijn positie in te nemen. Voor de Biddinghuizenaren zijn de komende drie weken cruciaal, aangezien er drie zware uitwedstrijden wachten. Eerst Oene, daarna koploper ZAC en als afsluiter gaat BAS op bezoek bij Hatto Heim. Die wedstrijd gaat zelfs om de titel in de tweede periode, waarin BAS op pole position staat.

De wedstrijd tussen Oene en BAS begint zaterdag om 14.30 uur.

Volledig programma

14.30 uur Oene - BAS

14.30 uur Hattem - Swift '64

14.30 uur Elspeet - Reaal Dronten

15.00 uur Go Ahead Kampen - asv Dronten