DeDrontenaar.nl

Vrijdag, 20 september 2024

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Daniël Haver en Hessel Hoekstra tweede bij selectiewedstrijd

Daniël Haver en Hessel Hoekstra tweede bij selectiewedstrijd
Hessel Hoekstra
Foto: Flevoruiters
Redactie: M.H.

DRONTEN - Daniël Haver en Hessel Hoekstra hebben goed gesprongen tijdens de eerste selectiewedstrijd van de kring Noordoost-Veluwe en Oost-Flevoland in Wezep. Beiden wonnen ze een tweede prijs in de klasse M.

Verslag Flevoruiters:

Zaterdag werd er bij Rantrime in Hierden dressuur gereden. Juliët Hillebrand en haar paard Flabbergasted J reden in de klasse L1 met 185 punten naar de vierde prijs toe.

Bij de Heuvelruiters in Wezep werd er gesprongen om de eerste selectie van de kring Noordoost-Veluwe en Oost-Flevoland en om de Heuveltrofee. Kim Schinkel en haar C-pony Fabiola hadden mooi succes in Wezep. Kim en Fabiola kwamen als laatste aan de start in het klassieke parcours. In een foutloos parcours met 73 punten voor stijl wonnen zij de eerste prijs. Daarna het progressieve parcours in. Springen we de joker of niet? Gewoon proberen! En ja hoor: een foutloos rondje met de joker en mooie tijd. Dit leverde een vijfde prijs op in een deelnemersveld van achttien. Kim en Fabiola mochten weer een ereronde rijden. Wat een belevenis! Ook in de klasse B in het progressief parcours sprong Tereza Israel met haar C-pony Hatricia’s Vera in een foutloos parcours met 65,5 punten voor stijl naar de derde prijs toe.

Leida Naber sprong zaterdag met haar D-pony Satie De L’equille naar de prijzen. In het eerste parcours bleven zij dubbel foutloos en wonnen hier de tweede prijs mee. Ook in het tweede parcours bleven Leida en Satie foutloos en wonnen het oranje lint. Voor Jasper Hanse en zijn D-pony Pretendent De Civry was er in de klasse L een derde en een vierde prijs. Jasper een Pretendent De Civry bleven zowel in het basisparcours als in de barrage van het eerste parcours keurig foutloos. Ook het tweede parcours sprong deze combinatie foutloos rond en Jasper en Pretendent mochten ook nog een vierde prijs in ontvangst nemen. Josien van der Meij en haar E-pony The Little Fox bleven in het L-parcours ook dubbel foutloos en wonnen hier de vijfde prijs mee.
Susan Lammerts ging met haar nieuwe D-pony Kantjes Lady voor de eerste keer op wedstrijd. Het werd een succesvolle eerste keer. In twee foutloos gesprongen parcoursen in de klasse L won deze combinatie een vierde en een vijfde prijs. In de klasse M waren de rode linten voor Daniël Haver en Hessel Hoekstra. Daniël en zijn C-pony Hiawatha bleven dubbel foutloos in de klasse M categorie C en kwamen in de tweede tijd over de finish. Hessel en zijn D-pony Red Bull deden hetzelfde in de klasse M categorie DE. Jasper Hanse won in deze klasse met zijn D-pony Kantje’s Binky Boy de vierde prijs.

Op zondag 8 november werd er dressuur gereden in Emmeloord. Kelly van de Luitgaarden kwam daar met haar paard Ella de ring in voor een proef in de klasse L1. Met 189 punten won deze combinatie de derde prijs.

Uitslagen Flevoruiters

Wedstrijd op zaterdag 7 november in Hierden
Juliët Hillebrand - paard Flabbergasted J - dressuur klasse L1 - 4de prijs

Wedstrijd op zaterdag 7 november in Wezep (1ste selectie kring Noordoost-Veluwe en Oost-Flevoland)
Kim Schinkel - C-pony Fabiola - springen klasse B - 1ste en 5de prijs
Tereza Israel - C-pony Hatriacia’s Vera - springen klasse B - 3de prijs
Leida Naber - D-pony Satie De L’equille - springen klasse L - 2de prijs en 1ste prijs
Jasper Hanse - D-pony Pretendent De Civry - springen klasse L - 3de prijs en 4de prijs
Susan Lammerts - D-pony Kantjes Lady - springen klasse L - 4de en 5de prijs
Josine van der Meij - E-pony The Little Fox - springen klasse L - 5de prijs
Daniël Haver - C-pony Hiawatha - springen klasse M - 2de prijs
Hessel Hoekstra - D-pony Red Bull - springen klasse M - 2de prijs
Jasper Hanse - D-pony Kantje’s Binky Boy - springen klasse M - 4de prijs.

Wedstrijd op zondag 8 november in Emmeloord
Kelly van de Luijtgaarden - paard Ella - dressuur klasse L1 - 3de prijs