DeDrontenaar.nl

Vrijdag, 20 september 2024

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Kim Schinkel en Fabiola tweede bij regiokampioenschappen

Kim Schinkel en Fabiola tweede bij regiokampioenschappen
Kim Schinkel met haar pony Fabiola
Redactie: M.H.

VOORTHUIZEN - Kin Schinkel en haar C-pony Fabiola reden zaterdag in voortuizen een mooie proef in de klasse B tijdens de regiokampioenschappen. Met 64,83 % kwamen zij uit op de tweede plek en werden hiermee reservekampioen van Gelderland en Oost-Flevoland gehuldigd.

Op verschillende plaatsen kwamen er zes ponyruiters van de Flevoruiters aan de start tijdens de regiokampioenschappen van Gelderland en Oost-Flevoland aan de start. Niels Remijn en zijn D-pony Sambuco deden mee in de klasse L1. Niels was met zijn instructrice Leny van Zanten op stap. Dit omdat zijn ouders bij het NK schaatsen waren omdat zijn broer daar aan de start kwam. Niels en Sambuco reden een mooie proef en wonnen de vijfde prijs.

Bij Maverick Stables in Lelystad werd zaterdag gesprongen. Cynthia Huijgen kwam daar met haar paard Maalwater’s Paris voor een parcours in de klasse L de ring in. In een dubbel foutloos gesprongen parcours wonnen Cynthia en Paris de tweede prijs.

Susan Lammerts ging met haar D-pony Tarzan springen bij de Heuvelruiters in Wezep. In de klasse M bleven zij dubbel foutloos en wonnen de derde prijs.

Uitslagen Flevoruiters

Regiokampioenschappen op zaterdag 30 januari in Hulshorst en Voorthuizen
Kim Schinkel - C-pony Fabiola - dressuur klasse B - 2de prijs Reservekampioen Gelderland en Oost-Flevoland dressuur klasse B categorie C
Niels Remijn - D-pony Sambuco - dressuur klasse L1 - 5de prijs

Wedstrijd op zaterdag 30 januari in Lelystad
Cynthia Huijgen - paard Maalwater’s Paris - springen klasse L - 2de prijs

Wedstrijd op zaterdag 30 januari in Wezep
Susan Lammerts - D-pony Tarzan - springen klasse M - 3de prijs