DeDrontenaar.nl

Donderdag, 19 september 2024

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Danique Stoop plaatst zich voor C-finale tijdens Swim Cup in Eindhoven

Danique Stoop plaatst zich voor C-finale tijdens Swim Cup in Eindhoven
Vijf Drontenaren in Eindhoven.
Foto: Zuiderzeezwemmers
Redactie: M.H.

EINDHOVEN - Danique Stoop plaatste zich het afgelopen weekeinde voor de C-finale op de honderd meter vlinderslag tijdens het internationale Swim Cuptoernooi in Eindhoven. Ook Myrthe Dam, Suzanne Vesseur en Yoren van Aalst van de Zuiderzeezwemmers leverden daar goede prestaties.

Verslag Zuiderzeezwemmers:

Het afgelopen weekeinde werd er in het 50 meter bad van Eindhoven door PSV Zwemmen de Swim Cup Eindhoven georganiseerd, een wedstrijd die onder de internationale zwemmers bijzonder geliefd is. Er verschenen dan ook ongelooflijk veel buitenlandse zwemmers aan de start, waarvan velen voor flinke concurrentie zorgden bij onze nationale toppers. Finales met maar enkele Nederlandse zwemmers waren dan ook een heel normaal verschijnsel.

In dit sterke deelnemersveld had Danique Stoop ook startbewijzen weten te behalen. Ze koos ervoor om alleen op de zondag te starten en zwom de 100 meter vlinder en de 50 meter vrijeslag.

Op haar eerste afstand de 100 meter vlinderslag wist ze haar record gezwommen in 2011 zo goed als te evenaren en zette een tijd van 1.05.43 neer. Hiermee werd ze 26e en mocht ze starten in de C finale, waarin alleen Nederlandse zwemmers aan de start zouden verschijnen.

Eerst stond er nog een 50 meter vrijeslag op het programma, die uiteraard werd gewonnen door Ranomi Kromowidjojo in een tijd van 24.65. Danique werd 48e in 27.62 bijna een seconde verwijderd van haar persoonlijke tijd.

Aan het eind van de middag werden alle finales gezwommen. Na een lange gezellige middag in het zwembad met de junioren zwemmers van ZZZ, zat optimaal presteren tijdens de finales er niet meer in, Danique zette op haar 100 meter vlinder een tijd neer van 1.06.45 en werd daarmee 24e.

Geweldige ervaring

In het middag programma van de Swim Cup vond de Arena Junioren Swim Cup plaats. Hier verschenen zwemmers vanuit alle hoeken van Nederland aan de start en mocht je deelnemen als je tot de beste 30 of bij de 100 meter vrij tot de beste 60 zwemmers behoorde.

Bij de jongens bestond de categorie uit zwemmers geboren in 2002 t/m 2005 en bij de meisjes van 2004 t/m 2006. Van ZZZ verschenen er aan de start; Suzanne Vesseur (2 maal), Myrthe Dam (2 maal), Yoren van Aalst (1 maal) en Tom Reurink ging mee als reserve op de 50 meter vlinder.

Yoren van Aalst (2004) verscheen als eerste Zuiderzeezwemmer aan de start. Hij wist een pr van bijna 2 seconden te zwemmen op zijn 100 meter rugslag, hij werd 30e in een tijd van 1.17.16 een prachtige prestatie.

Myrthe Dam (2006) die zich als één van de jongsten naar een startbewijs had weten te zwemmen, stond tot de wedstrijd nog reserve op de 50 meter vlinder, maar werd vlak voor de wedstrijd opgeroepen. Zij wist op deze afstand een prachtige race te zwemmen, ze finishte in 39.15 en werd daarmee heel netjes 25e. Twee programma’s later mocht ze alweer starten op haar 100 meter vrijeslag en zwom daar een mooi pr van 1.13.87 goed voor de 50ste plaats.

Suzanne Vesseur (2005) startte ook op de 100 meter vrijeslag, zij zette heel netjes een pr van 1.14.74 op de klok, waarmee ze 52ste werd. Op haar 50 meter vrijeslag werd ze 25e in 33.71 wederom een pr.

Helaas voor Tom Reurink werd hij niet opgeroepen om te zwemmen op zijn 50 meter vlinderslag. Toch was het voor alle vier de zwemmers een geweldige ervaring om aan een nationale wedstrijd te kunnen deelnemen, daarbij hadden ze ook nog eens gratis toegang tot de finales die aan het eind van de middag gezwommen werden en konden ze een aantal handtekeningen scoren op hun clubshirt van Nederlandse toppers.