DeDrontenaar.nl

Vrijdag, 20 september 2024

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Ellen van Arendonk vijfde in sterk deelnemersveld

Ellen van Arendonk vijfde in sterk deelnemersveld
Susan Lammerts (archieffoto).
Foto: Flevoruiters
Redactie: M.H.

DRONTEN - Ellen van Arendonk is met haar paard Edelweiss vijfde geworden in de klasse Z1 bij de selectiewedstrijd dressuur voor paarden voor de Kring Noordoost-Veluwe en Oost-Flevoland. In een sterk deelnemersveld kreeg de combinatie 212 punten.

Verslag Flevoruiters:

In eigen huis werd afgelopen weekend de eerste selectiewedstrijd dressuur voor paarden in de klassen B en M voor de Kring Noordoost-Veluwe en Oost-Flevoland verreden. Renate van Ittersum kwam met haar paard Giovanni de ring in voor een proef in de klasse B. Met 191 punten won deze combinatie de derde prijs. 

Manege De Bullen Enk in Hulshorst werd de selectie voor de klasse L en Z verreden. Ellen van Arendonk kwam met haar paard Edelweiss de ring in voor en proef in de klasse Z1. In een sterk deelnemersveld wonnen zij met 212 punten de vijfde prijs. 

In Wezep werd er bij de RV de Heuvelruiters door paarden gesprongen. In de klasse BB sprong Djairo de Glee met zijn paard Hurby naar de negende prijs toe. In de klasse B bleven Marielle Vogelaar en haar paard Florentina MS foutloos en wonnen hier de vierde prijs mee. In de klasse L waren er prijzen voor Laurie Touw en Annie Claassen. Laurie Touw en haar paard Faran bleven dubbel foutloos en wonnen de elfde prijs. Annie Claassen en haar paard Eva-sijgje sprongen ook een foutloos basisparcours gevolgd door een foutloze barrage en wonnen daar de twaalfde prijs mee.
Corné van Zanten bleef met zijn paard Extra Vaillant dubbel foutloos in de klasse M en won de eerste prijs. Annie Claassen bleef met haar paard Enzo ook foutloos in deze klasse en mocht de derde prijs in ontvangst nemen.

Sterre Kiran ging met haar E-pony Zinea Field dressuurrijden bij Rantrime in Hierden. In de klasse L1 won deze combinatie in de eerste proef met 190 punten de eerste prijs. In de tweede proef kwamen zij de ring uit met het mooie puntentotaal van 187 punten.

Milena de Glee kwam zaterdag met haar paard Cinderella BB Z in de GMB Jongepaardencompetitie 2015 in de categorie 5-jarigen aan de start. In de klasse M bleef deze combinatie de hele competitie foutloos en in een deelnemersveld van 81 starts sprongen Milena en Cinderella naar een zesde plek toe.

Susan Lammerts en haar D-pony Kantje’s Lady bleven bij de Zwartewaterruiters in Genemuiden over twee parcoursen dubbel foutloos in de klasse M. Dit leverde Susan en Lady een mooie derde en een eerste prijs op.

Uitslagen Flevoruiters

Wedstrijd op 13 en 14 november in Dronten en Hulshorst - 1ste selectiewedstrijd paarden dressuur van de Kring Noordoost-Veluwe en Oost-Flevoland
Renate van Ittersum - paard Giovanni - dressuur klasse B - 3de prijs
Ellen van Arendonk - paard Edelweiss - dressuur klasse Z1 - 5de prijs

Wedstrijd op zaterdag 14 november in Wezep
Djairo de Glee - paard Husby - springen klasse BB - 9de prijs
Marielle Vogelaar - paard Florentina MS - springen klasse B - 4de prijs
Laurie Touw - paard Faran - springen klasse L - 11de prijs
Annie Claassen - paard Eva-sijgje - springen klasse L - 12 de prijs
Corné van Zanten - paard Extra Vaillant - springen klasse M - 1ste prijs
Annie Claassen - paard Enzo - springen klasse M - 3de prijs

Wedstrijd op zaterdag 14 november in Hierden
Sterre Kiran - E-pony Zinea Field - dressuur klasse L1 - 1ste prijs

Wedstrijd op zaterdag 14 november in Genemuiden
Susan Lammerts - D-pony Kantje’s Lady - springen klasse M - 3de en 1ste prijs

Wedstrijd op zondag 15 november in Lelystad
Susan Benedictus - D-pony Carn Hill Girl - dressuur klasse B - 1ste en 1ste prijs
Patricia ter Haar - paard Cupido - dressuur klasse L2 - 2de prijs