DeDrontenaar.nl

Vrijdag, 20 september 2024

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Ellen van Arendonk wint tweede prijs bij wedstrijd om het ‘gouden ei’

Ellen van Arendonk wint tweede prijs bij wedstrijd om het ‘gouden ei’
Daniel Haver met zijn pony Hiawatha
Foto: Flevoruiters
Redactie: M.H.

KOOTWIJK - Ellen van Arendonk van de Flevoruiters heeft zaterdag een tweede prijs in de klasse Z1 gewonnen bij een dressuurwedstrijd om het ‘gouden ei’ in Kootwijk. Met haar paard Eleanor kreeg ze 223,5 punten.

Verlag Flevoruiters:

Daniël Haver ging op Koningsdag springen bij Kraaij in Nijkerkerveen. Met zijn D-pony Zeb sprong hij in de klasse L in het eerste klassieke parcours naar de tweede prijs toe. In de tweede ronde sprongen Daniël en Zeb in een snelle tijd rond maar helaas viel er in dat parcours een balk af.

Zaterdag 29 april werd er gesprongen bij de Garderruiters op het KNHS-terrein in Ermelo. De hele familie Hanse ging naar Ermelo. In de ochtend kwamen de paarden de ring in. Jasper startte zijn paard Conner in de klasse B en reed een foutloos parcours dat goed was voor de zestiende plek. In de middag kwamen de pony’s de ring in.

Babette ging met haar nieuwe C-pony Inka springen in de klasse B. Een snel en foutloos rondje leverde de negende plaats op. Met haar B-pony Snoopy ging Babette voor de eerste keer de ring in voor een parcours in de klasse L. Babette en Snoopy gingen als een speer rond en alle balken bleven liggen. Een tweede prijs voor Babette en Snoopy.

Maud kwam met haar beide pony’s, de C-pony Summer en de D-pony Countrys Boy, uit in de klasse M. Met beide pony’s een snelle tijd en foutloos. Dat leverde voor Summer een vijfde prijs op en met Country een zesde plek. Moe maar tevreden ging de familie Hanse na deze lange en gezellige dag weer naar huis terug.

Susan Benedictus ging ook naar Ermelo. Met haar D-pony Jazz sprong zij eerst een fijn parcours in de klasse B. Foutloos en met 74 punten voor stijl leverde de eerste prijs op. Daarna Susan haar debuut in de klasse L. Susan en Jazz bleven dubbel foutloos en dat leverde de achtste plek op.

Susan Lammerts en haar D-pony Kantje’s Lady bleven ook dubbel foutloos. In de klasse Z zette deze combinatie deze prestatie neer en met een snelle tijd wonnen zij de tweede prijs.

Uitslagen Flevoruiters

Wedstrijd op donderdag 27 april in Nijkerkerveen

  • Daniël Haver - D-pony Zeb - springen klasse L - 2de prijs

Wedstrijd op zaterdag 29 april in Ermelo

  • Babette Hanse - B-pony Snoopy - springen klasse L - 2de prijs
  • Maud Hanse - C-pony Summer - springen klasse M - 5de prijs
  • Susan Bendictus - D-pony Jazz - springen klasse B - 1ste prijs
  • Susan Lammerts - D-pony Kantje’s Lady - springen klasse Z - 2de prijs

Wedstrijd op zondag 29 april in Kootwijk

  • Ellen van Arendonk - paard Eleanor dml - dressuur klasse Z1 - 2de prijs