Vrijdag, 20 september 2024

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Elvin van Aken komt het verst bij NK judo voor junioren in Tilburg

Redactie: M.H.

TILBURG - De zeven judoka's van Shoganai Judo Dronten, die gisteren in actie kwamen bij de Nederlandse kampioenschappen voor jeugd onder de 18 jaar, zijn niet in de prijzen gevallen. Elvin van Aken (jongens -50 kg.) presteerde het best met een plaats in de kwartfinale.

Bij de dames behaalde Joia Hiemstra (-52kg) de zevende plaats. Joia verloor de eerste wedstrijd, maar in de herkansing won ze drie partijen met respectievelijk wazari, ippon en wazari. Haar vijfde wedstrijd verloor ze en daarmee de strijd om brons.

Drie jongens overleefden de eerste ronde: Francisco van der Steen (55 kg), Ruben van Mourik (-66 kg) en Séun Steenkens (-73 kg). De andere Joia Hiemstra (meisjes -52 kg), Keasey Milton (-60 kg) en Chris Scheurwater (-81 kg) lagen er na hun eerste partij uit.