DeDrontenaar.nl

Vrijdag, 20 september 2024

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Extra kosten zwembad: „We gaan het terugverdienen, dus waarom niet?”

Extra kosten zwembad: „We gaan het terugverdienen, dus waarom niet?”
Wethouder Ton van Amerongen in het huidige zwembad Overboord.
Foto: ©maartenheijenk.nl (archieffoto)
Redactie: M.H.

DRONTEN - Wethouder Ton van Amerongen verwacht in de gemeenteraad geen enkel probleem rond zijn raadsvoorstel om 450.000 euro extra te investeren in het nieuwe overdekte zwembad in Dronten. Hij wijst erop dat de raad er zelf om gevraagd heeft. „En bovendien: we gaan het terugverdienen, dus waarom niet?”

De gemeenteraad heeft in december het licht op groen gezet voor de bouw van een nieuw zwembad. De raad was echter ontevreden over de ambities van B en W op het terrein van energieverbruik. Zij vonden dat er wel een tandje bij mocht.

7 maatregelen

De afgelopen maanden heeft het college onderzoek laten doen naar de mogelijkheden om energie te besparen. Het heeft geleid tot 7 maatregelen, waarvan een warmtepomp en zonnecollectoren de belangrijkste zijn. Opgeteld kosten deze maatregelen 4,5 ton. Al die investeringen worden volgens het onderzoek terugverdiend binnen de levensduur van de extra voorzieningen.

Wethouder Van Amerongen beseft dat er maatregelen mogelijk zijn, zodat er nòg minder energie verbruikt wordt: „Maar dan kun je niet niet meer helemaal terugverdienen.”