DeDrontenaar.nl

Vrijdag, 20 september 2024

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Gebroeders De Vries breken imposante reeks van Swift '64

Redactie: Wouter Foppen

SWIFTERBANT - Swift '64 heeft zaterdag voor het eerst sinds 7 mei 2016 weer eens een thuiswedstrijd verloren. De ploeg van trainer Patrick Posthuma ging tegen ESC met 0-2 onderuit. De broers Wim en Marco de Vries voltrokken het vonnis.

Twintig thuiswedstrijden lang hoefde Swift op eigen terrein geen nederlaag te slikken. Er werd wel eens gelijkgespeeld, maar verliezen was er bijna twee jaar lang niet bij. Tot 3 februari 2018, toen ESC op bezoek kwam. De Elburgers bevinden zich in een prima periode en lieten dat ook in Swifterbant weer zien.

Binnen de kortste keren tekende Marco de Vries voor de openingstreffer en twintig minuten later was ook broer Wim trefzeker. In het verdere verloop kwamen beide ploegen niet meer tot scoren, waardoor Swift voor het eerst in twintig (!) thuiswedstrijden weer eens als verliezer van het veld stapte.

Spanning aan kop 3C

Door de nederlaag van Swift is het aan de kop van 3C razendspannend. Swift is nog altijd de koploper, maar voelt de hete adem van BAS. De Biddinghuizenaren wonnen zaterdag met 3-2 van WZC Wapenveld en hebben nu één punt minder dan Swift. BAS heeft echter nog wel een wedstrijd tegoed. Nummer drie Oene staat op twee punten van Swift en moet eveneens nog een wedstrijd inhalen.