DeDrontenaar.nl

Donderdag, 19 september 2024

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Swift ’64 geeft het nog niet op: “ESC niet heel ver weg”

Swift ’64 geeft het nog niet op: “ESC niet heel ver weg”
Patrick Posthuma
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: Wouter Foppen

SWIFTERBANT – De titelrace in de derde klasse C lijkt beslist. Koploper ESC heeft een dusdanige voorsprong, dat Swift ’64 een pas op de plaats moet maken. Toch schrijven de Swifterbanters zichzelf nog niet af. “ESC staat niet heel ver weg. Alles ligt nog open”, vindt hoofdtrainer Patrick Posthuma.

Voor de winter leek Swift titelfavoriet nummer één, want lange tijd prijkte de ploeg bovenaan de ranglijst. Na de winterstop loopt het echter moeizaam, want er werd pas tweemaal gewonnen. “We hebben niet boven onze stand geleefd, denk ik. We moeten er vooral meer voor doen en laten om het vol te houden. We zijn niet ontevreden, zeker niet, maar na de winter loopt het niet zoals verwacht”, zegt Posthuma.

De coach zoekt het verval ook in de ervaringen van zijn ploeg. Of beter gezegd, de ervaringen waar zijn ploeg niet over beschikt. “De jongens van Swift hebben in de jeugd nooit hoger gespeeld dan tweede klasse. Met alle respect, maar dat stelt niets voor. Het niveau ligt nu toch wel aardig hoog en dat is heel anders dan dat ze gewend zijn.”

WZC angstgegner

Zaterdag speelt Swift ’64 een uitwedstrijd bij WZC Wapenveld en dat mag gerust een angstgegner worden genoemd. Zeker in de periode Posthuma. “Ik heb met Swift nog nooit van WZC gewonnen, al vijf keer niet. Als club en eerste elftal zijn we WZC inmiddels voorbijgestreefd en dat moeten we zaterdag laten zien”, vindt de trainer, die in Wapenveld niet kan beschikken over de afwezige Bart Griekspoor.

Wat betreft de titelrace hoopt Posthuma nog altijd op een misstap van ESC, al is de blik vooral gericht op het behalen van de nacompetitie. Het verschil is immers al zes punten. “We willen in ieder geval een mooi toetje. We weten dat BAS het lastig krijgt, dat Zwolsche Boys tegen Hattem speelt, dus we moeten hoe dan ook drie punten pakken. Dan gaat er om ons heen weer wat gebeuren”, denkt Posthuma.

Volledig programma

14.30 uur asv Dronten – KHC

14.30 uur WZC Wapenveld – Swift ‘64

14.30 uur BAS – Hatto Heim

14.30 uur Olympia ’28 – Reaal Dronten