DeDrontenaar.nl

Vrijdag, 20 september 2024

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Gemeente keurt speeltoestellen af en dus bedenkt Reaal Dronten allerlei acties

Gemeente keurt speeltoestellen af en dus bedenkt Reaal Dronten allerlei acties
Thio van der Velde (links) op de rommelmarkt van Reaal Dronten.
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

DRONTEN - Voetbalvereniging Reaal Dronten hield zaterdag een rommelmarkt op het complex in Dronten-west. Het was de eerste keer dat de club dit deed. Reden is het feit dat de gemeente Dronten de speeltoestellen heeft afgekeurd. De club heeft 18.000 euro nodig om nieuwe toestellen te kunnen aanschaffen.

DeDrontenaar.nl sprak met Thio van der Velden, één van de organisatoren van de rommelmarkt. „Ik heb geen officiële functie bij de club, maar ik doe wel eens wat en ik heb dit een beetje op me genomen”, zegt hij

Waarom een rommelmarkt?
Thio van der Velden: „Om de speeltoestellen, die onlangs na een controle zijn afgekeurd, te vervangen. Dat kost nogal wat, vandaar dat we een rommelmarkt hebben georganiseerd.”

Hoezo zijn de speeltoestellen afgekeurd?
„Ze voldeden blijkbaar niet meer aan de veiligheidseisen en dus hebben we bericht gekregen van de gemeente dat ze niet meer gebruikt mogen worden. Daarbij gaat om onze glijbaan, de schommel, een wipkip, dat soort dingen. De eisen daaraan worden steeds hoger.”

Die speeltoestellen zijn belangrijk voor Reaal Dronten?
„Ja, er is hier kinderopvang, maar het is ook voor kleine kinderen die tijdens de wedstrijden komen spelen. Reaal Dronten is echt een familieclub, dus wij vinden het belangrijk dat we die kleintjes binden aan de vereniging.”

Hoeveel geld hebben jullie nodig?
„We hebben een begroting gemaakt en dan gaat het om 18.000 euro.”

Het is nu tussen de middag, maar als ik de huidige drukte zie gaan jullie dat vandaag niet redden.
„Daar heb je gelijk in. Het is ook één van de acties. We hebben wat sponsoren die geld inbrengen en ik heb begrepen dat de gemeente 50% gaat financieren. Die voelen waarschijnlijk een verantwoordelijkheid. Wij proberen met acties geld bij elkaar te brengen om het in één keer goed te kunnen doen.”

Is deze rommelmarkt een succes?

„Het is altijd een succes als je samen met andere mensen mooie dingen doet voor een mooi doel. Natuurlijk, het is altijd afwachten hoe het loopt. In het dorp zijn vandaag ook allerlei andere dingen gaande en ook op de Golfresidentie is iets georganiseerd. Bovendien is het erg warm. Qua drukte had het beter gekund, maar het is een leermoment en het is wel iets wat we vaker willen doen.”

Hoe zijn jullie aan de spullen gekomen?

„Dat is ingebracht door leden, maar ook door mensen die het hebben gelezen op Facebook of die het via-via hebben gehoord. Die hebben allemaal de afgelopen anderhalve week spullen ingeleverd en dat proberen we nu aan de man te brengen.”

Waar is de meeste vraag naar?
„Dat zijn toch weer de spelletjes voor de kinderen. Kleding blijft het ook altijd goed doen. Bij Reaal hebben we een nieuwe kledinglijn en de oude Reaal-kleding wordt ook goed verkocht.”

En de oude speeltoestellen, verkopen jullie die ook?
„Nee, dat doen we maar niet. Dat gaan naar het oud ijzer.”