DeDrontenaar.nl

Vrijdag, 20 september 2024

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Kayleigh Heerikhuisen kampioen in Assen, zilver voor Gert-Jan Vlijm

Kayleigh Heerikhuisen kampioen in Assen, zilver voor Gert-Jan Vlijm
Kayleigh Heerikhuisen
Foto: Shoganai
Redactie: M.H.

ASSEN - Kayleigh Heerikhuisen van Shoganai is zaterdag kampioen geworden op het Bartje aangepast judotoernooi in Assen door al haar partijen overtuigend te winnen. Gert-Jan Vlijm won met aanvallend judo het zilver.

Verslag Shoganai Judo Dronten:

Kayleigh begon haar toernooi tegen Martje Grobben. Al snel kreeg Kayleigh een wazari met een veeg en beëindigde de partij voortijdig door met een houdgreep ippon te scoren. De partij tegen Susanne Kelder werd eveneens met ippon gewonnen dankzij een prima uitgevoerde heupworp. Aangezien er dubbele competitie werd gedraaid, mochten de dames het nogmaals tegen elkaar opnemen. Ook nu wist Kayleigh Martje te verslaan met een beenworp (wazari). In de laatste partij werd een prima heupworp helaas afgekeurd maar wist Kayleigh toch het goud veilig te stellen dankzij een binnenwaartse haak (wazari).

Gert-Jan Vlijm mocht het in de eerste partij opnemen tegen Fabian Smit, die al vroeg in de partij wazari scoorde. Gert-Jan kon deze score niet meer goedmaken en verloor de partij maar kwam sterk terug want hij won zijn wedstrijd tegen Silke Norder met wazari. Ook Wouter van der Duim moest het onderspit delven want Gert-Jan wist met een houdgreep te verslaan (ippon). De laatste partij tegen Ricardo Veldman was spannend. Na de reguliere speeltijd stond er geen score op het bord en beloonde de scheidsrechter Gert-Jans aanvallende judo door hem als winnaar aan te wijzen.

Volgende week komt Kayleigh in actie in Ellignies-Sainte-Anne (België) en een week later in Keulen op de Landesmeisterschaften. Gert-Jan doet op 2 april mee aan het internationale Beng! toernooi in Beverwijk.