Vrijdag, 20 september 2024

Lisanne van der Heide tweede bij NK zwemmen voor masters

Cynthia Smit aan de start in Amsterdam.
Redactie: M.H.

PAPENDRECHT - Lisanne van der Heide-Andeweg is zondag in Papendrecht tweede geworden op de 800 meter vrijeslag tijdens het NK zwemmen voor masters. Na een constante race tikte ze aan in een tijd van 9:40,59.

Op de donderdag verschenen Adri Pasman en Gerko Versluis namens de Zuiderzeezwemmers aan de start bij de NK voor masters op de 1500 meter vrijeslag. Versluis zwom in de leeftijd categorie 45+, hij werd hier zevende. Door de ambiance van het ONMK startte hij iets te snel en dit moest hij aan het eind bekopen.

Pasman werd twaalfde in de categorie 50+. Ook hij zwom iets boven zijn PR, maar was zeer tevreden met zijn constante race.

Erik en Lisanne

Op de zondag startten Erik en Lisanne van der Heide allebei op twee afstanden. Lisanne kende op de 800 meter een zeer constante race en zwom 200 meter voor het einde weg bij haar tegenstander. Dit resulteerde in een mooie tweede plek, 5 seconden achter de winnares en 6 seconden voor de nummer drie. 's Middags zwom ze de 50m vrij. De overschakeling naar de sprint verliep niet zoals ze had gehoopt, waardoor ze veertiende werd.

Erik had op de 50 vrij een prima start en tikte na een goede race aan in een tijd van 26.08. Dat was net iets langzamer dan hij had gewild en het leverde een zesde plaats op. Op de 100 meter rug bleef hij ver verwijderd van zijn PR, maar werd hij toch nog vijfde.

Cynthia Smit

Cynthia Smit deed in Amsterdam mee aan de Nederlandse jeugdkampioenschappen kortebaan. De net 15-jarige Smit doet al enkele jaren mee aan de NK’s. Ze moest het deze keer opnemen tegen iets oudere meisjes.

Op zondagochtend zwom Cynthia op de 100 meter een mooie race, waarin ze net boven haar PR bleef steken. Het leverde een 39ste plaats op. Op de 200 meter wisselslag ging ze voortvarend van start, maar dit wist ze niet vol te houden en uiteindelijk tikte ze als 42ste aan.