Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Met een beetje meer lef had Reaal Dronten kunnen winnen van DSV'61: 0-0

Reaal Dronten - DSV'61 0-0
Redactie: M.H.

DRONTEN - In een enerverende wedstrijd bleef Reaal Dronten steken op 0-0 tegen middenmoter DSV'61 Doornspijk. Beide teams kregen in een levendige tweede helft de nodige kansen en met een beetje meer lef, gochme en scherpte had Reaal kunnen winnen.

In een enerverende en zenuwslopende wedstrijd met een rare en bizarre slotfase blijft het hardwerkende Reaal Dronten op een 0-0 gelijkspel steken tegen middenmoter DSV'61 uit Doornspijk.

Beide teams schoten niet veel op met dit gelijkspel, maar de Reaalisten leven nog en zijn nog steeds niet officieel gedegradeert.

In deze gelijkopgaande rommelige wedstrijd kregen beide teams de nodige kansen waarbij Reaal Dronten het vizier niet op scherp had staan.

Met name in een levendige slotfase van de tweede helft lagen bij de messcherpe counters de drie punten voor het oprapen, maar speelden de Drontenaren deze mogelijkheden niet goed uit.

Ook de gasten uit Doornspijk lieten drie grote kansen onbenut waardoor het duel op een bloedeloos 0-0 gelijkspel bleef steken.

De opstelling van Reaal Dronten:

Angelo Brink, Bret Eijkelboom ( 20e Mark de Ridder/ 40e Sedrion Isidora ), Branko Huiberts, Stefan Wermers, Remco Drenth, Giovanni Wegman, Azad Abdullah ( 40e Wil van der Zande ), Kevin Dolman, Jeremy Santana, Danny Mol en Nordin Hettinga.

Wissels: Wil van der Zande, Mark de Ridder en Sedrion Isidora.

Gele kaart: Stefan Wermers

Geblesseerd/afw: Stefan Yu, Lesley Pankl, Ouahib Akhiyate, Mo Elmorabit en Bjarne Panhuise.

Trainers: Carl Aventurin en Martin Hoogendoorn

Keeperstrainer: Kor Dillen

Teammanager: Martin Panhuise

Medische staf: Dorian van Garderen

Assistent scheidsrechter: Martijn van de Polder

De opstelling van DSV'61:

Jacco van den Hoek, Alex Bouwman, Stefan Bakker ( 70e Martijn van de Bosch ), Maikel Visch, Johan Westerink, Jan van Norel ( 75e Mark van Klompenburg ), Martijn Lieferink, Alfred Hofmeijer, Gerrit Hoekert ( 80e Henrick Blauw ), Lennart Juffer en Martijn Heshusius.

Wissels: doelman Thijs Markus, Martijn van de Bosch, Mark van Klompenburg en Henrick Blauw.

Drie corners!

Bij Reaal Dronten is de vaste vlagger Arno van 't Hul geblesseerd en kwam Martijn van de Polder hem vervangen.

In een hoopvolle beginfase namen de Drontenaren verrassend het initiatief en waren er in de eerste minuten al drie corners voor de polderboys te zien.

Bij een snelle actie over de rechterflank had Jeremy Santana een strakke voorzet richting de eerste paal op Giovanni Wegman in huis die ternauwernood door een DSV verdediger tot corner werd verwerkt.

Plaagstootjes!

Deze drie corners leverden niets op waarna de gasten uit Doornspijk ook even hun tanden lieten zien, maar afstandsschoten van Stefan Bakker en Alfred Hofmeijer gingen over het doel.

Een vrije trap van Stefan Bakker zeilde hoog over waarna op de linkerflank Alfred Hofmeijer zijn directe belager Remco Drenth aftroefde, maar diens wilde voorzet schoot voorlangs het doel en leverde ook niets op.

Lange halen snel thuis!

Beide teams probeerden met diepe ballen, lange halen en typische engelse kick en rushvoetbal hun voorhoede te bereiken waardoor er een rommelig spelbeeld was te zien.

Er was aan beide kanten veel strijd, inzet en passie, maar van goed verzorgd opbouwend voetbal was geen sprake.

In deze gelijkopgaande eerste helft probeerde Reaal Dronten hun aanvallers Nordin Hettinga, Jeremy Santana en Danny Mol te bereiken, maar de noeste stugge, fysiek sterke en taaie verdedigers van DSV'61 gingen vol overtuiging de strijd aan.

Halverwege de eerste helft gaf DSVer Alfred Hofmeijer een strakke voorzet op Stefan Bakker die zijn inzet zag worden geblokt.

Tegenslagen!

In de 20e minuut raakte de rechtsback van Reaal Dronten Bret Eijkelboom bij een ongelukkige actie geblesseerd en kwam Mark de Ridder voor hem binnen de lijnen.

Het boegbeeld Mark de Ridder was nog maar net hersteld van een blessure of in de 40e minuut raakte tot overmaat van ramp ook Mark de Ridder geblesseerd en kwam Sedrion Isidora hem vervangen.

Vlak voor rust viel ook nog eens de architect op het middenveld Azad Abdullah geblesseerd uit waardoor Trainer Carl Aventurin al in de eerste helft door zijn wissels heen was en aanpassingen moest doen.

Weinig hoogtepunten!

Beide teams hielden elkaar met veel strijd en pittige duels op het middenveld goed in evenwicht.

Er waren weinig kansen te zien, maar vlak voor rust bracht Reaal doelman Angelo Brink fraai redding op een harde kopbal van Alex Bouwman en werden schoten van Jan van Norel en Gerrit Hoekert geblokt en weggewerkt.

In de 44e minuut kreeg Reaal Dronten een mogelijkheid toen een voorzet van Giovanni Wegman door Jeremy Santana werd naastgekopt.

Op slag van rust dook Reaal aanvaller Danny Mol dreigend op voor het doel, maar ook deze kans leverde niets op.

Met een 0-0 stand gingen we rusten op een gezellig sportpark De Munten.

De tweede helft!

In de tweede helft kwam DSV'61 dreigend en gevaarlijk opzetten.

Nadat een schot van Gerrit Hoekert werd geblokt nam DSVer Stefan Bakker deze afvallende bal op zijn pantoffel.

Met een katachtige reflex ranselde Reaal doelman Angelo Brink dit venijnige schot uit de korte hoek.

Bij DSV'61 zorgden Gerrit Hoekert, Johan Westerink en Alfred Hofmeijer voor een constante dreiging waarbij de Reaal verdedigers onder aanvoering van Stefan Wermers, Branko Huiberts en Remco Drenth alles uit de kast moesten halen.

Heldendaad!

Gaandeweg kwam er meer rust in de organisatie bij Reaal Dronten en stonden de linies kort en compact op elkaar.

De Reaalisten probeerden nu met veel strijd onder de druk uit te komen, maar werden in de omschakeling twee keer verrast door de ontketende Doornspijkers.

In de 65e minuut glipte DSV speler Stefan Bakker op volle snelheid door de Reaal verdediging en moest doelman Angelo Brink zijn doel uitkomen om redding te brengen.

Deze doelman gooide zijn ziel en zaligheid in de strijd waarna in de rebound Gerrit Hoekert probeerde af te drukken, maar deze aanvaller van DSV'61 vond Reaal verdediger Stefan Wermers op zijn weg en maakte hierbij een overtreding.

Kort hierop een identieke situatie toen Gerrit Hoekert iedereen achter zich liet, maar wederom stonden Angelo Brink en Stefan Wermers op de goede plek om op tijd in te grijpen.

Een schot van DSVer Alfred Hofmeijer zeilde over het doel waarna het Doornspijker offensief ging liggen.

Opleving!

Met een gigantische dosis strijd, inzet en passie hielden de Reaalisten stand en kregen de rood zwarte duivels in de counter ook goede mogelijkheden.

In de 72e minuut lanceerde Remco Drenth met een vlijmscherpe dieptebal op maat goaltjesgetter Danny Mol, maar in kansrijke positie ging het schot van Danny Mol over.

Even later werden ook schoten en inzetten van Wil van der Zande,Kevin Dolman en Jeremy Santana geblokt.

Op de linkerflank had Jeremy Santana enkele verrassende acties in huis, maar helaas leverden zijn voorzetten niets op.

Bij een snelle counter werd Giovanni Wegman in alle vrijheid nog op avontuur gestuurd, maar deze speler twijfelde een fractie van een seconde en speelde deze aanval niet goed uit.

Bizarre slotfase!

In een superspannende slotfase kwamen beide teams nog bijna tot een overwinning.

Bij een rommelige scrimmage voor het Reaal doel kwam de bal voor de voeten van invaller Mark van Klompenburg, maar diens schot zeilde over waarna namens Reaal Jeremy Santana, Danny Mol en Kevin Dolman nog gevaarlijk werden, maar helaas stond het vizier niet op scherp bij de duivels.

In de 94e minuut had Jeremy Santana bij een snelle uitbraak namens Reaal een vrije doortocht en was er een mooie laatste aanval in de maak toen er plotseling een fluitje klonk.

Iedereen dacht eerst aan onterecht buitenspel, maar de verder uitstekend fluitende scheidsrechter besloot voor het eindsignaal te fluiten waardoor deze aanval vroegtijdig werd afgefloten.

De spelers en het publiek reageerden onthutst en vertwijfelt richting scheidsrechter Marsman, maar deze ervaren scheidsrechter hield voet bij stuk en bleef ondanks alle commotie op zijn klokje wijzen.

Eindconclusie!

Natuurlijk had Reaal Dronten met een beetje geluk, scherpte en voetbalgochme de overwinning kunnen pakken, maar als je deze wedstrijd terugdraait is een 0-0 gelijkspel absoluut een terechte afspiegeling alhoewel het ook qua kansen 2-2 had kunnen zijn.

De laatste weken laat het team van trainer Carl Aventurin een stijgende lijn zien en worden de duivels steeds beter, maar deze opleving lijkt iets te laat te komen.

Door dit gelijkspel zijn de Reaalisten nog steeds niet gedegradeert, maar dit lijkt een kwestie van tijd te zijn of gaat er nog een wondertje gebeuren in Dronten West? we gaan het zien de komende weken!

Volgende week speelt Reaal Dronten een uitwedstrijd in Hasselt bij Olympia'28 waar het voor de winterstop zijn eerste puntje van wist te pakken.

De uitblinkers!

Bij Reaal Dronten stond doelman Angelo Brink wederom sterk te keepen en stond de verdediging onder aanvoering van Stefan Wermers, Remco Drenth en Branko Huiberts als een solide vesting.

De aanvaller Nordin Hettinga is de toekomst van Reaal Dronten, maar heeft nog wat tijd nodig om te rijpen en tot volle ontwikkeling te komen.

Man of the match bij Reaal Dronten: Stefan Wermers

Man of the match bij DSV'61: Alfred Hofmeijer