DeDrontenaar.nl

Vrijdag, 20 september 2024

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Vaste kern van acht spelers blijft Reaal Dronten ook het komende seizoen trouw

Vaste kern van acht spelers blijft Reaal Dronten ook het komende seizoen trouw
Remco Drenth
Foto: ©maartenheijenk.nl (archieffoto)
Redactie: M.H.

DRONTEN - Voor Reaal Dronten, hekkensluiter in de derde klasse C, staat zaterdag de thuiswedstrijd tegen middenmoter DSV'61 uit Doornspijk op het programma. Inmiddels is bekend dat de vaste kern van Kevin Dolman, Remco Drenth, Stefan Wermers, Wil van der Zande, Lesley Pankl, Mark de Ridder, Giovanni Wegman en Danny Mol de club ook volgend seizoen trouw blijft.

Voorbeschouwing Reaal Dronten - DSV'61

Aanstaande zaterdag 14 april staat de wedstrijd Reaal Dronten tegen De Doornspijker Sport Vereniging afgekort DSV'61 op het programma. De aftrap is om 15:00 uur op sportpark De Munten te Dronten-west.

Deze wedstrijd staat onder leiding van de zeer ervaren en geroutineerde scheidsrechter H. A. Marsman uit Deventer die al ruim 40 jaar zijn wedstrijden fluit en hiermee een behoorlijke staat van dienst heeft. Wij heten iedereen en in het bijzonder onze gasten uit het Veluwse Doornspijk van harte welkom op De Munten.

In evenwicht

Beide teams kwamen elkaar twee keer eerder dit seizoen tegen. Tijdens de voorbereiding eindigde de oefenwedstrijd in Doornspijk in een 1-1 gelijkspel waarbij Mo Elmorabit trefzeker was voor Reaal Dronten. De competitiewedstrijd in Doornspijk eindigde in een 2-2 gelijkspel.

Eind januari leken de Reaalisten in Doornspijk voor een stuntje te gaan zorgen toen Adil Elmorabit en Giovanni Wegman de duivels op een 0-2 voorsprong hadden gebracht, maar in een spannende tweede helft kwamen de Oranje Zwarten via Johan Westerink en Martijn Heshusius langszij tot een zwaarbevochten 2-2 gelijkspel.

Stand van zaken

De Drontenaren staan met slechts vijf puntjes uit 19 wedstrijden en een doelsaldo van 19 voor en 63 tegen op de laatste plaats in de derde klasse. Er werd slechts eenmaal gewonnen, twee keer gelijkgespeeld en er gingen 16 wedstrijden verloren.

Ondanks alle goede bedoelingen en een voortreffelijke teamspirit zijn de rood zwarte duivels nog steeds hekkensluiter in de derde klasse C. De Reaalisten worden allang niet meer weggespeeld en laten duidelijk een stijgende lijn zien, maar toch lijken de gordijnen langzaam dicht te gaan en lijkt degradatie onafwendbaar voor The Red Black Devils.

De laatste twee uitwedstrijden bij Hatto Heim en Zwolsche Boys gaven de Reaalisten uitstekend partij en werd er voor elke millimeter gevochten, maar helaas kwamen de duivels telkens nipt tekort en gingen deze uitwedstrijden met 3-2 en 2-0 verloren. Het getergde en geplaagde team van trainer Carl Aventurin verdiend een groot compliment voor de teamspirit, karakter, saamhorigheid en geweldige instelling die het wekelijks laat zien.

Toekomst

Iedereen bij de club is allang met het volgende seizoen bezig en kijkt vol optimisme en vertrouwen uit naar de toekomst. Er komen met Nordin Hettinga en Bjarne Panhuise een paar grote talenten aan terwijl ook de vaste kern Kevin Dolman, Remco Drenth, Stefan Wermers, Wil van der Zande, Lesley Pankl, Mark de Ridder, Giovanni Wegman en Danny Mol zullen aanblijven om het nieuwe team volgend seizoen gestalte en een nieuwe vorm te geven.

De komende weken zullen de duivels alles geven om de allerlaatste strohalm vast te kunnen grijpen of mocht dit niet lukken gaan de Reaalisten met opgeheven hoofd een stapje terug doen om daarna weer nieuwe stappen voorwaarts te zetten. Ook gaat de nieuwe voetbalschool van Reaal Dronten nu van start waar de ervaren jeugdtrainer Bert Woertink al zijn energie in gaat steken om de talenten in Dronten West op te leiden en klaar te stomen.

Middenmoter

De Doornspijker Sport Vereniging staan met 31 punten uit 20 wedstrijden keurig op de 8e plaats in de middenmoot van de derde klasse C. De Oranje Zwarten wonnen negen wedstrijden, speelden vier keer gelijk en verloren zeven keer met een doelsaldo van 35 voor en 34 tegen.

Toch verlopen de laatste weken uiterst moeizaam en stroef en lijken de Doornspiekers een beetje van slag te zijn. Na vier goede overwinningen op rij waarbij VEVO, sc Rouveen, WZC Wapenveld en vv Oene aan de kant werden gezet volgden er twee grote thuisnederlagen tegen vv Hattem en Olympia’28.

Deze laatste twee thuiswedstrijden gingen met maar liefst 1-5 en 1-4 verloren en drukt momenteel de stemming in Doornspijk. Misschien dat Reaal Dronten van dit kleine dipje kan profiteren en zaterdag voor een stuntje kan gaan zorgen.

Topscorers

De topscorers bij DSV'61 zijn Johan Westerink en Alfred Hofmeijer met zeven en zes doelpunten. Daarachter volgen Stefan Bakker, Gerrit Hoekert en Lennart Juffer met vier en drie treffers. Het team van DSV'61 heeft een gemiddelde leeftijd van 24 jaar oud waarbij de oudgedienden en dertigers Alfred Hofmeijer, Jan van Norel, Alex Bouwman en Johan Westerink de jongkies op sleeptouw nemen. Het jongste talent bij DSV'61 is de 19 jarige Mark van Klompenburg.

De zeer ervaren hoofdtrainer Etie Jansen is een oude rot in het voetbalvak en loopt al tientallen jaren mee in het amateurvoetbal. Trainer Etie Jansen is nu aan zijn tweede seizoen bezig in Doornspijk en had eerder diverse clubs zoals FC Horst, Terschuurse Boys, vv Hierden, vv Berkum en OWIOS Oldebroek onder zijn hoede.

Clubinfo

De Doornspijker Sport Vereniging DSV'61 werd op 21 april 1961 in de clubkleuren oranje-zwart opgericht. Deze gezellige knusse en gemoedelijke dorpsclub telt tegenwoordig 400 leden onderverdeeld in acht seniorenteams, vier damesteams, vier junioren en acht pupillenteams.

Het speelt zijn thuiswedstrijden op sportpark De Haere aan de Haerderweg te Doornspijk waar drie velden waaronder een kunstgrasveld liggen.

Palmares

De oranje-zwarten kennen hun oorsprong in de Zwolsche onderbond en waren tot medio 2002 een stabiele vierdeklasser. Na twee kampioenschappen in 2002 en 2008 promoveerde DSV'61 naar de tweede klasse, maar in 2009 volgde er meteen weer degradatie naar de derde klasse. Sinds 2009 tot op heden is DSV'61 een stabiele en evenwichtige derdeklasser.

In 2016 eindigde DSV'61 op een gedeeltelijke eerste plaats, maar gingen de Doornspiekers in een beslissingswedstrijd met 0-3 onderuit tegen AGOVV Apeldoorn. Vorig seizoen eindigde DSV'61 op een verdienstelijke derde plek in de derde klasse C. Momenteel staat DSV'61 in de middenmoot op de 8e plek.

Het agrarische Veluwse dorp Doornspijk ligt ingeklemd tussen Elburg, Nunspeet en 't Harde en behoort met zijn 3200 inwoners tot de gemeente Elburg. Een trekpleister in Doornspijk is Huize Klarenbeek. De Doornspiekers hebben een hechte gemeenschap met een sterke oriëntatie op het Veluwse randmerengebied.

De wedstrijd Reaal Dronten - DSV'61 begint zaterdagmiddag om 15:00 uur op sportpark De Munten te Dronten West. In de loop van zaterdagavond volgt er een uitgebreid wedstrijdverslag. Ik wens iedereen een spannende voetbalzaterdag toe in de derde klasse.

Programma 3C

  • Reaal Dronten - DSV'61
  • Swift'64 - vv Hattem
  • BAS Biddinghuizen - ZAC Zwolle
  • Hatto Heim - sc Rouveen
  • Olympia'28 Hasselt - WZC Wapenveld
  • vv Oene - VEVO Veessen
  • Zwolsche Boys - ESC Elburg

Klaas Huisman