DeDrontenaar.nl

Vrijdag, 20 september 2024

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Na voorronde NK strandvoetbal nu finale NK strandhandbal in gemeente Dronten

Redactie: M.H.

BIDDINGHUIZEN - Op het Meerpaalplein werd het afgelopen weekeinde een voorronde van het NK strandvoetbal gehouden. Het komend weekeinde wordt op het Molecaten Park Flevostrand in Biddinghuizen de finale van het NK strandhandbal gehouden. Er komen tachtig teams in actie.

De afgelopen periode hebben teams tijdens een tour van de handbalbond punten kunnen vergaren. Per leeftijdscategorie mag de top acht meedoen aan de finale in Biddinghuizen.

Recordaantal teams

„De Beach Tour kon rekenen op een recordaantal deelnemende jeugdteams”, meldt het Nederlands Handbal Verbond. Voor de finales hebben zich teams uit het hele land geplaatst: van Groningen tot Limburg.

Op zaterdag 7 juli staan alle groepswedstrijden gepland. De jongste jeugd (de D’s) speelt in de namiddag de finale. De rest van het deelnemersveld vervolgt op zondagochtend het gevecht om de schaal. Het NHV heeft een extra speelronde - de kwartfinale - toegevoegd aan het speelschema, waardoor ieder team over twee dagen zes wedstrijden speelt.

Seniorenfinales

„Zondagmiddag staan de spectaculaire seniorenfinales op het centre court gepland. Bij de dames wordt titelhouder Westsite uit Amsterdam, dat in de European Beach Tour zilver greep, gezien als de grote favoriet”, kondigt de organisatie aan.

„Aan de mannenkant mikt landskampioen Hiekka Hauskaa op titelprolongatie. De formatie in het oranje kan rekenen op de inbreng van een hoop topspelers die in de zaal onder meer actief zijn in de eredivisie en BENE-League.”

Aanvang: zaterdag 7 juli 2018 00:00