Vrijdag, 20 september 2024

Op drift geslagen Reaal Dronten gaat in teleurstellende wedstrijd kopje onder

Redactie: M.H.

DRONTEN - Een aangeslagen, wanhopig en op drift geslagen Reaal Dronten gaat in een teleurstellende wedstrijd met 1-3 kopje onder tegen sc Rouveen.

Heel even leek Reaal Dronten de laatste reddingsboei vast te grijpen toen Remco Drenth vlak na rust met een intikker de 1-0 liet aantekenen, maar door een onnodige weggegeven strafschop en twee doelpunten met buitenspelluchtjes verliezen de Reaalisten uiteindelijk met 1-3 van het taaie stugge en onverzettelijke sc Rouveen.
Zelfs toen sc Rouveen halverwege de tweede helft met tien man verder moesten kon het machteloze Reaal Dronten geen vuist meer maken.
Met nog drie wedstrijden te gaan lijkt degradatie onafwendbaar voor de rood zwarte duivels of er zal nog een klein wondertje moetenj gebeuren in Dronten West.

De opstelling van Reaal Dronten:
Angelo Brink, Giovanni Wegman, Stefan Wermers, Branko Huiberts ( 70e Sedrion Isidora ), Mark de Ridder, Serkan Sahinturk ( 80e Azad Abdullah ), Wil van der Zande, Stefan Yu ( 75e Nordin Hettinga ), Kevin Dolman, Danny Mol en Remco Drenth.
Wissels: Sedrion Isidora, Bret Eijkelboom, Nordin Hettinga en Azad Abdullah.

De opstelling van sc Rouveen:
Daan Kattenberg, Jarno Domine, Mark Kooiker, David Bouwmeester, Egbert Kruidhof, Carlo Dunnik, Jean Paul Hooikammer, Johan Domine ( 65e Elrik Schra ), Berjan Nijboer ( 70e Thomas Harink ), Marc Roeland en Robert Huisman ( 80e Christian Korterink ).
Wissels: Thomas Harink, Ruben Korterink, Christian Korterink, Elrik Schra en Elriko Slager.
Rode kaart: Egbert Kruidhof ( 2 keer rood )
Gele kaarten: Robert Huisman en Christian Korterink.

Gelijkopgaande eerste helft!
Voor ongeveer 150 toeschouwers werd er op een zonnig sportpark De Munten afgetrapt.
Enkele tientallen supporters waren met de spelersbus van sc Rouveen meegekomen om hun Green White Army te ondersteunen.
Bij Reaal Dronten was er centraal op het middenveld een basisplaats voor Serkan Sahinturk.
De eerste kansjes en plaagstootjes waren voor sc Rouveen waarbij Reaal Dronten doelman Angelo Brink twee keer in actie moest komen.
In de 3e minuut ranselde Angelo Brink stijlvol een harde kopbal van Berjan Nijboer uit zijn doel en even later pareerde hij een ziedend schot van Rouvener Johan Domine.
Met name over de flanken kwamen de Rouveners via Robert Huisman en Jean Paul Hooikammer gevaarlijk opzetten.
De verdediging van Reaal Dronten moest volop aan de bak om deze gevaarlijke voorzetten te onderscheppen.
Na enige tijd ging het beginoffensief van sc Rouveen liggen en lieten de Reaalisten zich meer gelden.

Tactisch schaakspel!
Gaandeweg de eerste helft kwam deze wedstrijd meer in balans en probeerde het middenveld via de spil Serkan Sahinturk met diepe crossballen de voorhoede te bereiken.
Het spel oogde te gehaast en rommelig bij Reaal Dronten, maar ook sc Rouveen oogde mat en timide.
Met subtiele steekballetjes probeerde Reaal de openingen te vinden, maar de verdediging van sc Rouveen zat er telkens goed tussen.
Er ontstond een tactisch schouwspel waarbij sc Rouveen constant op de snelle counter loerde om er vervolgens via Jean Paul Hooikammer en Robert Huisman er razendsnel uit te komen.

Veerkracht!
De Reaalisten probeerden met Serkan Sahinturk, Kevin Dolman en Stefan Yu het middenveld onder controle te krijgen.
Halverwege de eerste helft verschenen de Reaalisten drie keer dreigend voor het Rouveense doel, maar echt gevaarlijk werden de duivels niet.
Nadat een schot van Wil van der Zande rakelings naast zeilde lieten Serkan Sahinturk en Mark de Ridder een vlotlopende aanval zien, maar het schot van Remco Drenth ging ook naast het doek.
Een afstandsschot van Branko Huiberts zeilde rakelings naast.
In de 25e minuut moest de doelman van sc Rouveen voor het eerst in actie komen om een verraderlijke kopbal van Wil van der Zande onschadelijk te maken.
Aan de andere kant verschenen de Rouveners Jean Paul Hooikammer en Carlo Dunnik gevaarlijk op voor het Reaal doel waarbij een schot van Carlo Dunnik ternauwernood tot corner werd verwerkt.
Iedereen hield zijn hart vast toen een foute terugspeelbal op de keeper op het nippertje werd verijdelt en met een sisser af liep.
Met een 0-0 stand gingen we rusten.

Hoopgevende voorsprong!
De tweede helft was amper begonnen of Reaal Dronten kwam in de 46e minuut uit een vloeiende aanval op een 1-0 voorsprong.
Het was Danny Mol die door de verdediging van sc Rouveen heen glipte en precies op maat de inkomende Remco Drenth wist te bereiken.
Met een simpele intikker scoorde Remco Drenth de 1-0 voor Reaal Dronten.
De duivels leken hiermee de laatste reddingsboei vast te grijpen en kregen via Remco Drenth en Danny Mol kansjes op meer.
Een ziedend schot van Remco Drenth werd fraai gepareerd en tot corner verwerkt door Rouveen doelman Daan Kattenberg.

Onnodige strafschop!
De verdediging van Reaal Dronten had zijn handen vol om de technische Rouveen aanvallers Jean Paul Hooikammer en Robert Huisman in toom te kunnen houden.
In de 58e minuut kreeg sc Rouveen een strafschop te nemen nadat de behendige rappe aanvaller Jean Paul Hooikammer bij de achterlijn licht werd getoucheerd en onderuit ging.
Deze strafschop werd door Jarno Domine strak in de hoek geschoten voor de 1-1 gelijkmaker.
De doelman van Reaal Dronten zat er nog met zijn vingertoppen aan, maar kon de 1-1 gelijkmaker niet meer voorkomen.

Stadionspeaker!
Het komt zelden voor in de Reaal Arena, maar de vaste omroeper was een paar stappen van zijn microfoon verwijdert waarna in een hilarisch moment een Rouveen supporter deze microfoon pakte om de doelpuntenmaker van sc Rouveen om te roepen.
Deze Rouveen supporter kon er geen genoeg van krijgen en bleef daarna ook nog de wissels van zijn team omroepen.

Tegenslag!
Amper twee minuten later lag de bal opnieuw achter Angelo Brink in het net toen een splijtende dieptepass op randje buitenspel precies goed voor de voeten viel bij Rouveen aanvaller Jean Paul Hooikammer.
Met een strakke schuiver in de verre hoek scoorde Jean Paul Hooikammer in de 60e minuut de 1-2 voor sc Rouveen.
De supporters van sc Rouveen lieten zich nu luidkeels horen.

Rode kaart!
In de 68e minuut moesten de Rouveners met tien man verder toen verdediger Egbert Kruidhof na een tweede gele kaart moest inrukken, maar ondanks alle goede bedoelingen konden de Reaalisten hier niet van profiteren.
Een vrije trap van Stefan Wermers zeilde over het doel waarna ook invaller Nordin Hettinga en Remco Drenth niet konden afdrukken.
Met een slimme steekbal probeerde Nordin Hettinga de opening op Remco Drenth te vinden, maar ook deze aanval leverde niets op.
In de 79e minuut kreeg Reaal Dronten via Kevin Dolman een vrije schietkans, maar diens schot miste kracht en richting waarna sc Rouveen de trekker definitief overhaalde.

Buitenspel!
Bij het tweede doelpunt van sc Rouveen zat er al een buitenspelluchtje, maar ook bij het derde doelpunt gingen alle alarmbellen af.
Een splijtende dieptepass zette iedereen bij Reaal Dronten op het verkeerde been en gaf Rouvener Christian Korterink een vrije doortocht.
De grensrechter van Reaal Dronten hield zijn vlag omhoog, maar de scheidsrechter gaf onmiddelijk het teken van doorspelen waardoor Christian Korterink eenvoudig een hoek kon uitzoeken voor de uiteindelijke 1-3 overwinning voor sc Rouveen.
De Reaalisten probeerden nog even aan te zetten, maar het oogde allemaal wanhopig en machteloos.
Een zwabberbal van Wil van der Zande zeilde naast en een kopbal van Remco Drenth leverde ook niets meer op.
De doelman van Rouveen hield met twee fraaie reddingen Nordin Hettinga en Wil van der Zande van het scoren af en een reboundschot van Nordin Hettinga ketste nog tegen de paal, maar het mocht allemaal niet meer baten.
Het tiental van sc Rouveen hield knap stand en wint uiteindelijk met 1-3 van Reaal Dronten.
Man of the match bij Reaal Dronten: doelman Angelo Brink
Man of the match bij sc Rouveen: Jean Paul Hooikammer

Directe concurrent VEVO gaat met 0-3 onderuit tegen vv Hattem.
Er is nog steeds een sprankje hoop, maar door deze 1-3 nederlaag komt het degradatiespook akelig dichtbij voor de Reaalisten.

Volgende week zaterdag 12 Mei speelt Reaal Dronten een thuiswedstrijd tegen BAS Biddinghuizen.
Aanvang is dan om 18:00 uur op sportpark De Munten.