DeDrontenaar.nl

Vrijdag, 20 september 2024

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Reaal Dronten moet nu echt gaan winnen om degradatie toch nog te voorkomen

Redactie: M.H.

DRONTEN - Reaal Dronten moet de komende vier wedstrijden winnen om rechtstreekse degradatie af te wenden. Verlies in de thuiswedstrijd tegen Rouveen betekent dat de ploeg zich volgend seizoen op de vierde klasse moet focussen.

Reaal Dronten - sc Rouveen

Aanstaande zaterdag moet het geteisterde en geplaagde Reaal Dronten van sc Rouveen winnen om nog een klein beetje hoop op de promotie-/degradatiewedstrijden te kunnen houden. Bij een nederlaag komt degradatie steeds dichterbij voor de hekkensluiter en raken de Reaalisten steeds verder achterop.

De rood zwarte duivels gingen in de laatste twee uitwedstrijden bij Olympia'28 en vv Oene met ruime cijfers 5-1 en 7-0 keihard onderuit en staan nu op zes punten achterstand op nummer 13 VEVO Veessen.

Tegenstander sc Rouveen is ook nog steeds niet helemaal veilig en staan op een zorgelijke 12e plek in de derde klasse. De laatste weken sprokkelen de groene Rouveners de puntjes bij elkaar want ook bij The Green White Army (naam supportersvereniging - red.) staat het water tot aan de lippen. Vorige week bleven de Rouveners thuis op een 1-1 gelijkspel tegen concurrent WZC Wapenveld steken en daarvoor werd vv Oene knap op een 0-0 gelijkspel gehouden.

De wedstrijd Reaal Dronten - sc Rouveen begint zaterdagmiddag om 15:00 uur op sportpark De Munten te Dronten West en staat onder leiding van scheidsrechter Ruud Letschert uit Lelystad.

Stand van zaken

De rode lantaarndrager Reaal Dronten staat met slechts zes punten uit 22 wedstrijden en een doelsaldo van 20 voor en 75 tegen op een 14e plek in de derde klasse C. De rood zwarte duivels wonnen slechts 1 keer, speelden drie keer gelijk en verloren de overige 18 wedstrijden.

Tegenstander sc Rouveen staat met 16 punten uit 22 wedstrijden en een doelsaldo van 28 voor en 52 tegen op een 12e plek in de derde klasse. De groen-witten wonnen vier wedstrijden, speelden vier keer gelijk en verloren 14 wedstrijden.

Onderin probereren WZC Wapenveld en sc Rouveen de promotie-/degradatiewedstrijden te ontlopen terwijl daaronder VEVO Veessen met twaalf punten en Reaal Dronten met zes punten tegen degradatie strijden. Bovenin heeft koploper ESC Elburg vier punten voorsprong op de nummer twee Swift'64 en negen punten voorsprong op vv Oene en Zwolsche Boys.

Positief nieuws

Het zit de laatste wedstrijden niet mee voor Reaal Dronten waar afgelopen zaterdag zelfs een veldspeler op doel moest staan omdat Reaal doelman Angelo Brink wegens een blessure niet in actie kon komen. Trainer Carl Aventurin blijft optimistisch en tot de laatste snik hoop houden op lijfsbehoud en zag ook afgelopen zaterdag ondanks de ruime 7-0 nederlaag voldoende lichtpuntjes.

Ondanks alle tegenslagen en de dreigende degradatie naar de vierde klasse maakt de club in de organisatie een goede positieve ontwikkeling door. De voetbalschool van Reaal Dronten timmert onder jeugdtrainer Bert Woertink aan de weg (zie video) en ook de jeugdafdeling van Reaal is groeiende.
Volgend seizoen gaat het eerste elftal van Reaal Dronten met eigen jeugd en een herkenbaar Drontens team een compleet nieuwe start maken.

Selectie sc Rouveen

De ploeg ‘uut Rouvene' heeft een gemiddelde leeftijd van 23 jaar, waarbij de oudgedienden en veteranen Johan Domine, Jarno Domine, Robert Huisman, Marc Roeland, Arjen Compagner en Harmen van Dijk de kar moeten trekken. De jonge talenten Thomas Harink, Jean Paul Hooikammer, Daan Kattenberg, Matthias Mijnheer en de broertjes Elrik en Daimen Schra maakten vorig seizoen nog furore in het beloftenteam van sc Rouveen wat toen kampioen werd in de eerste klasse.

Bij sc Rouveen zijn de broertjes Johan Domine en Jarno Domine de clubtopscorers met beiden vijf doelpunten. Daaronder volgen Jean Paul Hooikammer, Berjan Nijboer en Milan Smit met drie treffers.

Na het vertrek van trainer Harry Lefferts staan nu de clubmensen Klaas Mijnheer en Joop Schra aan het roer. Trainer Klaas Mijnheer is al zes jaar actief bij sc Rouveen en was hiervoor trainer bij VHK Sint Jansklooster, vv Wilsum en DSV'61 in Doornspijk.

Clubinfo

De sportclub Rouveen werd op 30 augustus 1971 in de clubkleuren groen en wit opgericht en staat ook bekend als de Green White Army. Het speelt zijn thuiswedstrijden op sportpark Rouveen aan de korte kerkweg waar vier velden waaronder een anderhalf kuntgrasveld liggen. Het hoofdveld is naar veld twee verplaatst en een half kunstgrasveld beslaat het trainingscomplex.

De Rouveners kwamen jarenlang in de vierde klasse uit en promoveerden in 1996 en 1997 in twee seizoenen tijd van de vierde naar de tweede klasse. Vanaf 1997 tot en met 2012 schommelden de groen witten tussen de tweede en derde klasse.

In 2012 promoveerde sc Rouveen voor 1 seizoen naar de eerste klasse, maar direct daarop volgde er weer degradatie naar de tweede klasse. In 2016 degradeerde sc Rouveen naar de derde klasse waar het vorig seizoen op een 9e plek eindigde. Inmiddels staat sc Rouveen op een zorgelijke 12e plek in de derde klasse en zal men alles uit de kast moeten halen om de PD wedstrijden te kunnen ontlopen.

Het kerkdorp Rouveen is een acht kilometer lange lint en streekdorp en behoort met zijn 3.000 inwoners tot de gemeente Staphorst. De Rouveners hebben een sterk ontwikkelt eigen dorpsgevoel met een eigen volkslied.

Het kerkdorp staat bekend om zijn Munnikenslagloop, De Klompenrace, Melkbussenspektakel en het romantische nachtvrij luik waar de meeste Rouveners hun eerste romantische liefdeservaringen opdoen.

Programma 3C

  • Reaal Dronten - sc Rouveen
  • BAS Biddinghuizen - Olympia'28 Hasselt
  • Zwolsche Boys - DSV'61 Doornspijk
  • VEVO Veessen - vv Hattem
  • alle overige teams zijn vrij

Klaas Huisman