DeDrontenaar.nl

Vrijdag, 20 september 2024

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Politiek houdt zich nog op de vlakte over sporthallen; waar liggen uw voorkeuren?

Redactie: M.H.

DRONTEN – Biddinghuizen krijgt een nieuwe sportzaal; groter dan het huidige Koetshuis, zodat er ook officiële basketbalwedstrijden kunnen worden gespeeld. Ondertussen is sportzaal De Steiger in Swifterbant gedateerd en vindt de sportwethouder dat er ook wat moet gebeuren aan sporthallen ’t Dok in Dronten. Wij vragen de lezers in onze zomerenquête: waar ligt uw voorkeur?

Het nieuwe college van B en W houdt zich nog op de vlakte als het gaat om de bouw van nieuwe sporthallen en -zalen. In het coalitieakkoord staat heel voorzichtig: ,,We onderzoeken de mogelijkheden voor het bouwen van een topsporthal in Dronten en een gezamenlijke onderwijshuisvesting met sportzaal in Swifterbant.”

Zomerenquête

In onze zomerenquête leggen wij vier voorkeuren aan u voor:

  • Nieuwe Topsporthal bij Het Perron in Dronten
  • Nieuwe sporthal in Swifterbant
  • Opknappen sporthallen 't Dok
  • Laten zoals het is

Verkiezingsbeloften (maart 2017)

Stelling: Eerst een nieuwe sporthal in Swifterbant, dan pas in Dronten.

PvdA - eens

Daar waar behoefte / noodzaak is om sportvoorzieningen te bouwen, moet daarvoor de mogelijkheid gecreëerd worden. Gaat niet om wie eerst, gaat om aantoonbare behoefte invullen.

CDA - neutraal

Er is in Dronten behoefte aan een (top)sportaccommodatie voor (team)sporters die op hoog niveau spelen. Tegelijk willen we als CDA dat verouderde gym- en sporthallen worden aangepakt zoals het Dok én de gymzaal aan de Noordhoren in Swifterbant.

D66 - neutraal

De staat van de sportvoorziening is het uitgangspunt; niet in welk dorp dat is gelegen. D66 wil in alle drie de dorpen eigentijdse en passende sportvoorzieningen.

VVD - neutraal

De VVD Dronten vindt dat in alle kernen van onze gemeente er goede voorzieningen moeten komen. Dit moet in volgorde van levensduur, want afgeschreven gebouwen moeten wij eerder vervangen dan nog goede gebouwen.

SP - neutraal

Zowel een nieuwe sporthal in Swifterbant als in Dronten. Beide kernen hebben dit nodig.

Leefbaar Dronten - neutraal

Leefbaar Dronten is van mening dat er geen reden is om hierin bij voorbaat een volgorde aan te brengen waar als eerste sporthal of sportzaal te bouwen. Zaal of hal, hier is wel een groot verschil in.

GroenLinks - neutraal

GroenLinks wil dat voorzieningen in Swifterbant en Biddinghuizen op peil blijven. Bij nieuwe investeringen moet serieus worden gekeken waar deze het beste tot hun recht komen. Dat geldt ook voor een nieuwe sporthal.

ChristenUnie - oneens

Natuurlijk moet Swifterbant in voldoende mate goede voorzieningen hebben. Dat staat vast. Het expliciet koppelen van de voorzieningen zoals deze belemmert echter maatwerk, zonder dat het tot echt betere voorzieningen in de kleine kernen leidt.