DeDrontenaar.nl

Vrijdag, 20 september 2024

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Reaal Dronten kan weer beschikken over doelman Machiel Werkman

Reaal Dronten kan weer beschikken over doelman Machiel Werkman
Machiel Werkman
Foto: ©maartenheijenk.nl (archieffoto)
Redactie: Wouter Foppen

DRONTEN – Reaal Dronten hervat zaterdag de competitie met een uitduel bij vv Kampen en doet dat met doelman Machiel Werkman in de gelederen. Hij keert terug van een lange blessure en vervangt de geschorste Martin Hoogendoorn. Verdediger Stefan Wermers is geblesseerd.

Voor het seizoen beschikte Reaal-trainer Henk Posthuma over een enorm hongerige spelersgroep. Hier en daar werd gesproken over promoveren, het kampioenschap zelfs. Het resulteerde in een eerste periodetitel en dus in ieder geval deelname aan de nacompetitie. Maar hoe is dat aan het begin van de tweede seizoenshelft? Is de groep nog steeds zo hongerig?

"Een goede ploeg het veld in"

“De trainer is in ieder geval heel erg hongerig”, zegt Posthuma in aanloop naar het duel met Kampen. “En ook het team snakt naar mijn weten nog steeds naar succes. Wij gaan zaterdag volle bak het veld in en alleen maar om te winnen. Onze voorbereiding was niet helemaal ideaal, maar ik stuur gewoon een goede ploeg het veld in.”

Posthuma kan dus weer beschikken over Werkman en daar is de eindverantwoordelijke meer dan blij. Ook omdat Hoogendoorn geschorst is. “Alles valt wat dat betreft op zijn plaats. Machiel is nog niet helemaal fit, maar hij kan zeker weten spelen. We hebben in ieder geval weer een goede keeper terug”, aldus Posthuma.

Vol vertrouwen

Het duel tussen Kampen en Reaal Dronten begint zaterdagmiddag om 14.30 uur. Posthuma: “De vorige keer hebben we een mooie uitslag neergezet, maar het is niet vanzelfsprekend dat we nu weer winnen. Kampen heeft het op de rails, maar wij gaan er vol vertrouwen heen.”