Vrijdag, 20 september 2024

Reaal Dronten maakt gehakt van Prins Bernhard, Hettinga op schot

Clubhuis Reaal Dronten
Redactie: Wouter Foppen

DRONTEN - De klinkende 5-0 zege van Reaal Dronten op Prins Bernhard was zaterdag nog niet eens zo bijzonder. De prestatie van Nordin Hettinga echter wel, want de spits maakte vier van de vijf treffers.

Het doelpuntenfestijn werd geopend door Giovanni Wegman, die na een minuut tekende voor de 1-0. Daarna ging Hettinga zich met de wedstrijd bemoeien en binnen een half uur was het beslist. Na tien minuten maakte de aanvaller de 2-0, om even daarna ook de 3-0 binnen te werken.

Zijn doelpuntenproductie stokte echter niet, ook niet na de rust. Binnen tien minuten had Hettinga zijn derde van de middag in het mandje liggen, om tien minuten voor tijd nogmaals te scoren. De aanvaller zette daarmee de eindstand op 5-0 en door die zege doet Reaal weer helemaal mee in de subtop van 4C.

Verslag Reaal Dronten:

Geschreven door Klaas Huisman.

Een avontuurlijk, creatief en oppermachtig Reaal Dronten boekt een simpele 5-0 overwinning op SV Prins Bernhard en doet weer volop mee in de subtop van de vierde klasse C.
Er was een hoofdrol weggelegd voor het rood zwarte diamant Nordin Hettinga die vier van de vijf treffers voor zijn rekening nam en nu de topscorerslijst van de gemeente Dronten aanvoert.
Deze 5-0 overwinning valt precies in een week van de veranderingen want er zijn gigantisch veel positieve en hartverwarmende ontwikkelingen gaande in het rood zwarte bastion bij Reaal Dronten.
De club heeft in de persoon Vincent Zaal een nieuwe voorzitter gevonden en timmert nu organisatorisch en in de jeugdafdeling behoorlijk aan de weg.
Onderaan dit verslag staat de opstelling van Reaal Dronten en alle uitslagen van de vierde klasse C.

Dronten-west

Het was bitterkoud in de sfeervolle Reaal Arena waar enkele tientallen toeschouwers de moeite hadden genomen om de Rood Zwarte duivels aan te moedigen.
Tijdens de warming up gingen mijn gedachten terug naar vroegere tijden en vroeg ik mij af hoeveel mensen onze oude clublied Rood Zwart zijn onze kleuren nog zouden herinneren.
Deze club was op sterven na dood, maar komt nu dankzij enkele enthousiaste clubmensen en een fris bestuur weer helemaal tot leven.
De muziekinstallatie draait op volle toeren en zelfs het haperende scorebord is weer volop in bedrijf.
In de wandelgangen wordt er gefluisterd dat er na de winterstop een nieuw scorebord in gebruik zal worden genomen en dat er rondom het sportpark qua uitstraling grote veranderingen zullen plaatsvinden.
Deze zaterdagochtend waren er vele vrijwilligers drukdoende met de speeltoestellen naast het pannaveldje en het is werkelijk uniek en hartverwarmend om te zien hoe deze club weer bloeit, groeit en leeft.
Zelfs het oude clublied Rood Zwart zijn onze kleuren is weer van stal gehaald want Reaal Dronten leeft in Dronten West!

Improvisatie

Hoofdtrainer Carl Aventurin kon deze wedstrijd geen beroep doen op zijn centrale verdedigers Stefan Wermers, Remco Drenth en bepalende middenvelder Kevin Dolman.
Ondanks deze tegenvallers stond er met Mark de Ridder en Branko Huiberts een degelijke verdedigingsblok met daaromheen de beide backs Bret Eijkelboom en nieuwkomer Austin Nelson.
De Amerikaanse back Austin Nelson studeert in Dronten en traint al enige tijd mee in Dronten West en maakte vandaag zeer verdienstelijk zijn debuut in het eerste elftal van Reaal Dronten.
Op het middenveld gingen Azad Abdullah, Jeffrey van den Brakel en Giovanni Wegman de lijnen uitzetten richting de voorhoede waar Danny Mol, Nordin Hettinga en Willy van der Zande voor de doelpunten moesten zorgen.
Op de bank zaten Dean Bolink, Ayrton Neyenhuis, Luc de Ridder en Charlean Kiziler.

Bliksemstart

De Reaalisten begonnen swingend voortvarend met lef en bravour aan deze wedstrijd.
Met vlotte aanvalsgolven werd het arme Prins Bernhard volledig onder de voet gelopen en op eigen helft vastgezet.
Meteen vanaf de aftrap leverde een dieptepass op Danny Mol de eerste corner op waaruit Jeffrey van den Brakel zijn inzet op het dak van het doel zag belanden. Hiermee was de toon gezet!
De rood zwarte duivels waren helemaal los en kregen via Danny Mol en Nordin Hettinga twee grote kansen om op voorsprong te komen.

Doelpunten

In de 5e minuut viel uit een afgeslagen aanval de 1-0 toen Giovanni Wegman van grote afstand de bal op zijn pantoffel nam en snoeihard binnenschoot.
Hier gingen geblokte schoten van Danny Mol en Nordin Hettinga aan vooraf waarna de bal pardoes via Will van der Zande bij Giovanni Wegman terecht kwam.
Met een verwoestende uithaal diagonaal in de verre hoek scoorde Giovanni Wegman de bevrijdende 1-0 voor Reaal Dronten.
In de 10e minuut was er vloeiende aanval over vele schijven te zien waarbij Willy van der Zande en Giovanni Wegman betrokken waren.
Bij de tweede paal stond Nordin Hettinga heel slim verdekt opgesteld om vervolgens met een oogstrelende uithaal de 2-0 binnen te schieten.
Het Dronter publiek wist niet wat hun overkwam en zagen de rood zwarte duivels sterker en sterker worden.

Openingen

De middenvelders Azad Abdullah, Jeffrey van den Brakel en Giovanni Wegman strooiden met fluwelen passes en vonden telkens de juiste openingen over de flanken waar Willy van der Zande en Danny Mol op avontuur werden gestuurd.
Het Dronter goudhaantje Nordin Hettinga had de hele week op zijn looplijnen geoefend en hield de verdedigers druk bezig.
De gasten uit Uddel hadden het moeilijk en konden amper onder de inmense druk uitkomen.
Pas halverwege de eerste helft lieten de Oranje Witten uit Uddel zich voor het eerst voorin zien, maar verder dan drie corners en een paar afgezwaaide schoten kwamen de Veluwenaren niet.
Het was een koude kille gure middag voor Reaal doelman Barteld Hoekman die lange tijd helemaal niets te doen kreeg.
De Dronter verdediging met Mark de Ridder, Branko Huiberts en de dynamische backs Bret Eijkelboom en Austin Nelson gaven niets weg.

Avontuurlijk

Het Dronter team straalde een enorme spelvreugde en saamhorigheid uit en bleef creatief en avontuurlijk volop de aanval spelen.
Nadat pogingen en inzetten van Nordin Hettinga, Jeffrey van den Brakel en Willy van der Zande met moeite onschadelijk waren gemaakt werd een Dronter doelpunt van Branko Huiberts wegens buitenspel afgekeurd.
In de 24e minuut verscheen Nordin Hettinga vogelvrij oog in oog met de doelman van Prins Bernhard die fraai redding bracht.
Uit de volgende aanval was het wel raak en stond Nordin Hettinga op de goede plek om Reaal Dronten met een strakke bekeken schuiver in de verre hoek in de 25e minuut naar een 3-0 voorsprong te schieten.

Slordig

Na deze 3-0 voorsprong brak er een rommelige en slordige fase aan.
De rood zwarte duivels oogden nonchalant en gemakzuchtig en grossierden veelvuldig in onnodig balverlies.
Ondanks deze mindere fase bleven de Reaalisten de bovenliggende partij en verschenen Willy van der Zande en Danny Mol dreigend voor het vijandelijke doel, maar beide kopballen gingen over.
Een verraderlijke hoge bal van Bret Eijkelboom werd door de doelman van Prins Bernhard uit de lucht geplukt.
De gasten uit Uddel probeerden iets terug te doen en warempel vlak voor rust moest Reaal doelman Barteld Hoekman in actie komen om een kopbal van Anton Davelaar onschadelijk te maken.
Met een 3-0 voorsprong gingen we rusten op De Munten.

Tweede helft

Trainer Carl Aventurin had op het middenveld Ayrton Neyenhuis voor Giovanni Wegman binnen de lijnen gebracht.
Een swingend Reaal Dronten pakte de draad meteen weer op en bleef vrolijk en onbevangen volop de aanval spelen.
De tegenstander oogde machteloos en had de grootste moeite om de Reaal aanvallers af te kunnen stoppen.
Met pittige fysieke duels probeerde Prins Bernhard het tij te keren en het spel bij Reaal Dronten te ontregelen.
De Uddelers kregen maar liefst vier gele kaarten voorgeschoteld.

Goudhaantje

Nadat een doorbraak van Nordin Hettinga ternauwernood werd verijdelt en ook pogingen van Danny Mol en Ayrton Neyenhuis niets zouden opleveren was daar in de 55e minuut het moment voor het Dronter Goudhaantje Nordin Hettinga.
Met een vlammend schot in de rechter benedenhoek scoorde Nordin Hettinga in de 55e minuut zijn derde doelpunt van deze middag en de dikverdiende 4-0 voor Reaal Dronten.

Plaagstootje

Direct hierop kreeg SV Prins Bernhard zijn enige grote kans van deze middag toen Dick van Rhee ineens voor het Reaal doel opdook.
Met een hard schot probeerde Dick van Rhee tot scoren te komen, maar met zijn vingertoppen zat Reaal doelman Barteld Hoekman nog aan deze bal die via de paal uiteen spatte.
Dit was het enige en tevens laatste wapenfeit van de Oranje Witten uit Uddel.
Halverwege de tweede helft was er nog een hilarisch moment te zien toen een speler van Prins Bernhard hoge nood kreeg en plotseling het veld verliet om naar de WC in de kleedkamer te rennen.
Onder luid applaus van het publiek keerde deze speler na enige minuten weer terug in het veld.

Kansenfestival

De Rood Zwarte duivels reageerden furieus en ontketend en kregen kans op kans, maar gingen uiterst slordig en onzorgvuldig met de kansen om.
Het enige verwijt wat je de Reaalisten kunt maken is het om zeep helpen van de vele kansen.
In de 70e minuut had invaller Charlean Kiziler oog in oog met de doelman de trekker moeten overhalen, maar ook Charly Chaplin faalde.
Met vlotte aanvalsgolven werd het vijandelijke doel belegerd en onder vuur genomen, maar de afwerking was slordig en het vizier stond niet op scherp. De paal stond een aantal keren een Dronter treffer in de weg.
Met name Charlean Kiziler, Jeffrey van den Brakel, Danny Mol en Nordin Hettinga vergaten domweg te scoren.
In de 80e minuut was het dan eindelijk raak toen vanuit een rare kluts situatie Nordin Hettinga eerst de paal raakte waarna Jeffrey van den Brakel de bal oppikte en opnieuw Nordin Hettinga wist te bereiken.
Met een simpele intikker scoorde Nordin Hettinga van dichtbij zijn vierde doelpunt van deze middag en de 5-0 voor Reaal Dronten.
In de absolute slotfase kwamen ook Azad Abdullah en Jeffrey van den Brakel nog dichtbij een doelpunt, maar de teller bleef op 5-0 steken.
De scheidsrechter Dhr. Richard Vinke uit Lelystad floot een uitstekende wedstrijd.

Eindconclusie

Deze tegenstander had vandaag zijn dag niet en oogde machteloos.
De Reaalisten waren veel sterker en hadden eigenlijk meer doelpunten moeten maken, maar desondanks is deze 5-0 een mooie uitslag.
De Amerikaanse back Austin Nelson maakte een gedegen indruk en is een absolute versterking voor Reaal Dronten.
Het verdedigingsblok met Mark de Ridder en Branko Huiberts verdiend een groot compliment.
De spelvreugde en het creatieve avontuurlijke frivole spel van Reaal Dronten was hartverwarmend om te zien.
Het Dronter Goudhaantje Nordin Hettinga scoorde vier keer en groeide zo uit tot de man van deze wedstrijd en is nu de topscorer van de gemeente Dronten.

Volgende week speelt Reaal Dronten de lastige en loodzware uitwedstrijd bij concurrent WZC Wapenveld.
De Wapenvelders wonnen vandaag met 1-5 bij de Noord Veluwe Boys en dus kunnen de Rood Zwarte duivels hun borst nat maken.
De voorbeschouwing op deze kraker tegen WZC volgt komende week.

• Azad Abdullah
  • Giovanni Wegman (45e Ayrton Neyenhuis)
  • Jeffrey van den Brakel
  • Danny Mol
  • Nordin Hettinga
  • Willy van der Zande (60e Charlean Kiziler).
  • Wissels: doelman Dean Bolink, Luc de Ridder, Charlean Kiziler en Ayrton Neyenhuis.
  • Geblesseerd: Remco Drenth, Stefan Wermers, Ruben Geerts en Kevin Dolman.
  • Trainers: Carl Aventurin en Martin Hoogendoorn
  • Keeperstrainer: Kor Dillen
  • Teammanagers: Ron Bolink en Martin Panhuise
  • Medische staf: Manouk Stienstra en Dorian van Garderen
  • Assistent scheidsrechter: Arno van 't Hul