DeDrontenaar.nl

Vrijdag, 20 september 2024

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Sacha Buwalda is weer volop in training en is op zoek naar 'likes' op Facebook

Sacha Buwalda is weer volop in training en is op zoek naar 'likes' op Facebook
Sacha Buwalda in training in Biddinghuizen.
Redactie: M.H.

BIDDINGHUIZEN - Judotalent Sacha Buwalda uit Biddinghuizen is weer volop in training voor het nieuwe judoseizoen. In februari raakte Sacha geblesseerd aan haar schouder en kon daarna niet meer deelnemen aan wedstrijden. In plaats daarvan volgde ze een revalidatietraject. Deze zomervakantie blijft Sacha doortrainen en haar krachttrainingen doet zij bij Joy 4 Live in het eigen dorp.

Sinds oktober gaat Sacha in Heerenveen naar school en krijg ze daar ook haar judotrainingen. Ze volgt een traject van talentontwikkeling met alle faciliteiten voor training, huisvesting, onderwijs, (para)medische en andere specialistische begeleiding dicht bij elkaar.

,,Als topsporter kun je daardoor helemaal bezig zijn met trainingen en wedstrijden en verspil je geen tijd meer aan reizen en zoeken naar de accommodatie en begeleiding die je toch nodig hebt", aldus vader Ulbe Buwalda.

Sponsor zoekt Sporters

Een bijkomstigheid is dat Sacha geselecteerd is als kandidaat voor de sponsoractie 'Sponsor zoekt Sporters'. Na een zorgvuldige selectie zijn er 40 kandidaten overgebleven. Ze heeft een Facebookpagina toegewezen gekregen en moet nu voor 31 augustus zoveel mogelijk 'likes' verzamelen.

Elke deelnemer die tenminste 150 likes verzamelt wordt voor vijftig euro gesponsord. De top vijf krijgt tenminste 250 euro en zij maken kans op de hoofdprijs van 1.250 euro. Sacha Buwalda roept dan ook zoveel mogelijk mensen op om de pagina te liken.