DeDrontenaar.nl

Vrijdag, 20 september 2024

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Caitlin Heerikhuisen, Daniël Wassenaar en Jasper van den Born gaan naar EK in Praag

Caitlin Heerikhuisen, Daniël Wassenaar en Jasper van den Born gaan naar EK in Praag
De drie EK-gangers met coach Harry Martens.
Foto: Shoganai Judo Dronten
Redactie: M.H.

DRONTEN - Drie judoka’s van Shoganai Judo Dronten zijn door de Sambo Bond Nederland geselecteerd om deel te nemen aan het Europees kampioenschap samboworstelen voor junioren. Caitlin Heerikhuisen, Daniël Wassenaar en Jasper van den Born vertegenwoordigen Nederland van 18 tot en met 21 april in Praag.

Caitlin, Daniël en Jasper werden twee weken geleden Nederlands kampioen en haalden voldoende punten om als eerste te eindigen in de ranking in hun eigen leeftijds- en gewichtsklasse. Het drietal maakt deel uit van de Nederlandse delegatie die bestaat uit 12 samboka’s.

Jasper als eerste

Jasper komt op 19 april het eerst in actie in de gewichtsklasse tot 82 kilo. Daniël (tot 68 kilo) komt een dag later op de mat en Caitlin (tot 80 kilo) mag op 21 april strijden om eremetaal.

,,Het is geweldig dat onze judoka’s zo goed presteren in het samboworstelen’’, zegt coach Bart Heerikhuisen, ,,Dankzij de successen van deze toppers krijgen de sport en onze judoschool meer aandacht in de media. Hierdoor raken steeds meer mensen geïnteresseerd.’’

Sacha Buwalda

Sacha Buwalda uit Biddinghuizen is wereldkampioen sambo bij de junioren. Zij plaatste zich ook voor het toernooi in Praag, maar haar deelname is nog onzeker. Sacha traint sinds enkele maanden fulltime in Heerenveen en het is nog niet duidelijk of het EK in haar drukke agenda past.

Paula Borgonje

Het EK voor senioren is een maand later in Minsk. Ondanks dat er nog één meetmoment op de agenda staat, is Shoganai-judoka Paula Borgonje al vrijwel zeker van een plaats in de Nederlandse selectie.

Op 11 maart komen de judoka’s van Shoganai in actie op het internationale Dutch Open Sambo tournament in Dalfsen.