DeDrontenaar.nl

Vrijdag, 20 september 2024

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Shogahai heeft weinig tegenstand en wint maar liefst vijf titels bij NK sambo

Shogahai heeft weinig tegenstand en wint maar liefst vijf titels bij NK sambo
Paula Borgonje, Caitlin Heerikhuisen, Thomas van Mourik, Jasper van den Born en Daniël Wassenaar (v.l.n.r.).
Foto: Shoganai Judo Dronten
Redactie: M.H.

UTRECHT - Daniël Wassenaar, Jasper van den Born, Paula Borgonje en Caitlin Heerikhuisen van Shoganai Judo Dronten hebben zaterdag in Utrecht hun Nederlandse titel Sambo worstelen geprolongeerd. Thomas van Mourik maakte een knap debuut door ook Nederlands kampioen te worden.

Thomas van Mourik debuteerde op het NK in de klasse tot 74 kilogram en deed uitstekende zaken. Hij won zijn eerste sambowedstrijd overtuigend, kwam in z’n tweede partij sambo-ervaring tekort, maar pakte toch de Nederlandse titel bij de junioren.

‘Total victory’

Daniël Wassenaar kwam uit in de klasse tot 68 kilogram, had het moeilijk in zijn tweede partij, maar scoorde in zijn derde partij een ‘total victory’, een worp met de hoogste waardering. Het leverde Daniël zijn derde NK-goud op.

Jasper van den Born had in zijn eigen leeftijdscategorie (-90 kilogram) geen tegenstanders en had dus zijn Nederlandse titel al in de pocket. Om toch te kunnen knokken, was hij bij de senioren ingedeeld, waar hij één partij won.

Weinig dames

Ook bij de dames waren veel categorieën samengevoegd. Paula Borgonje (tot 56 kilogram) had één tegenstander en versloeg die twee keer. Met een houdgreep en een armklem won zij haar vierde Nederlandse titel.

Caitlin Heerikhuisen had geen tegenstanders in haar eigen leeftijdscategorie (-82 kilogram) en kon dus vrijuit samboën. Haar twee oefenpartijen verloor ze, maar toch won ze dus haar derde titel bij de junioren.

Open klasse

Na de officiële wedstrijden, konden de deelnemers het nog tegen elkaar opnemen in de open klasse. Jasper van den Born schopte het daarin tot de finale, waarin hij vlot verloor van een zwaardere tegenstander.

Dutch Open in Dalfsen

„Ondanks het teleurstellend aantal deelnemers, hebben we toch mooie partijen en spectaculaire worpen gezien. Dat al onze deelnemers Nederlands kampioen zijn geworden is geweldig maar we moeten dit wel in perspectief zien”, aldus coach Bart Heerikhuisen.

„Op het Dutch Open op 10 maart in Dalfsen kunnen onze samboka’s in hun eigen categorie strijden en verwacht ik dat het niveau van de tegenstanders uit binnen en buitenland hoger is.”