DeDrontenaar.nl

Vrijdag, 20 september 2024

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Caitlin Heerikhuisen en Jasper van den Born vijfde op EK samboworstelen in Praag

Caitlin Heerikhuisen en Jasper van den Born vijfde op EK samboworstelen in Praag
Daniel Wassenaar in actie.
Foto: eigen foto
Redactie: M.H.

PRAAG (Tsjechië) - Caitlin Heerikhuisen en Jasper van den Born van Shoganai Judo Dronten zijn tijdens het Europees kampioenschap samboworstelen voor junioren in Praag op de vijfde plaats geëindigd. Beiden verloren hun partij om brons. Daniël Wassenaar raakte in zijn eerste partij geblesseerd en kon niet verder.

Jasper van den Born won in de klasse tot 82 kilogram van een tegenstander uit Oekraïne. In de herkansing won hij van een Griek, waardoor hij om het brons mocht strijden. Tegen Nikita Duinovs uit Letland viel het kwartje de verkeerde kant op.

Daniël Wassenaar debuteerde op het EK en kwam uit in de -68 kilogram. Een partij tegen een Litouwer kende nogal wat discutabele beslissingen en Wassenaar verloor. Na de wedstrijd kreeg Daniël een flinke bult op zijn knie en werd besloten om niet verder te gaan.

Caitlin Heerikhuisen kwam de mat op in de klasse tot 80 kilogram. Een Russin legde een armklem, waardoor Caitlin moest afkloppen. In de herkansing om het brons verloor ze opnieuw met een armklem, dit keer van een Litouwer.

Paula Borgonje

Paula Borgonje komt binnenkort in actie op het EK sambo voor senioren, wat van 18 tot en met 22 mei in Minsk wordt gehouden.