DeDrontenaar.nl

Donderdag, 19 september 2024

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Swift '64 en BAS haken beide af na nieuw puntenverlies

Redactie: Wouter Foppen

BIDDINGHUIZEN - Swift '64 en BAS zijn zaterdag afgehaakt in de strijd om het kampioenschap. De derdeklassers kwamen allebei niet verder dan een gelijkspel, terwijl koploper ESC 'gewoon' de drie punten pakte. Daardoor staat Swift zes punten achter, BAS volgt op negen.

Swift '64 leek overigens wel met een overwinning aan de haal te gaan, want thuis tegen Hattem stond de ploeg met 3-1 voor. Bas van Spronsen, Tom Roskam en Jeffrey van den Brakel namen de treffers voor hun rekening, maar dat bleek niet voldoende voor de zege. Rabi Ezzat werkte twintig minuten voor tijd de 3-2 binnen en tot overmaat van ramp werd het ook nog gelijk.

Silvan Kersbergen schoot op fraaie wijze een vrije trap binnen en dat betekende voor Swift het voorlopige einde van de titelaspiraties. Door de 3-3 bedraagt het gat naar koploper ESC nog zes punten, terwijl er nog vijf wedstrijden te spelen zijn.

Hoop bij BAS vervliegt

Het laatste sprankje hoop bij BAS vervloog thuis tegen ZAC. De Biddinghuizenaren kwamen in eigen huis niet tot scoren en ook de gasten uit Zwolle kregen dat niet voor elkaar: 0-0. Daardoor zag BAS het verschil met ESC oplopen tot negen punten, waarbij het nog wel een wedstrijd tegoed heeft.