Donderdag, 19 september 2024

Swift '64 geeft razendsnelle voorsprong uit handen en verliest punten

Redactie: Wouter Foppen

SWIFTERBANT - Swift '64 is er zaterdag niet in geslaagd om af te rekenen met Hatto Heim. De ploeg van trainer Patrick Posthuma kwam binnen de kortste keren met 2-0 voor, maar moest na negentig minuten genoegen nemen met een punt: 2-2.

De toeschouwers hadden amper hun plekje gevonden of de bal lag al binnen. Direct na de aftrap gleed een verdediger van Hatto Heim uit, de aanstormende Tom Roskam maakte daar gebruik van, en zorgde daarmee na tien seconden al voor het eerste doelpunt van de middag. Diezelde Roskam liet zich kort daarna weer zien en leek zijn ploeg met de 2-0 in een zetel te helpen.

Voor de rust weer gelijk

De voorsprong was echter ook zo weer verdwenen, want nog voor de rust kwam Hatto Heim langszij. Drie minuten na de 2-0 maakte Niels van der Velde de 2-1 en kort voor rust zorgde Maarten Teuben voor evenwicht: 2-2. Na de rust kon het doelpuntenfestijn niet worden voortgezet, sterker nog, er werd niet meer gescoord. "Een wedstrijd doodmaken is voor Swift '64 een kunst op zich. Dat bleek vandaag wel weer. Zo'n snelle goal is natuurlijk altijd leuk", reageerde Roskam.

Zodoende moest Swift genoegen nemen met een punt en liep het averij op in de strijd om het kampioenschap. ESC won wel en heeft daardoor twee punten voorsprong op Swift. BAS volgt op twee punten van Swift.