Donderdag, 19 september 2024

Swift '64 heeft geen kind aan Noord Veluwe Boys, Reaal verliest

Redactie: Wouter Foppen

SWIFTERBANT/DRONTEN - Kampioen Swift '64 liet zaterdag zien waarom het de beste van de competitie is. De ploeg won uit bij Noord Veluwe Boys met liefst 1-6 en maakte daar via Tom Roskam ook nog eens haar honderdste competitietreffer. Reaal Dronten verloor met 2-0 bij VSW.

Swift speelt nergens meer voor, maar wilde nog wel graag haar honderdste competitiegoal maken. Dat lukte bij Noord Veluwe Boys, waar met 1-6 werd gewonnen. David van Mook opende de score en daarna waren ook Tom Roskam (driemaal), Florijn Diepstraten en Bas van Spronsen trefzeker. Clubtopscorer Roskam was, logischerwijs, uiteindelijk goed voor de honderdste.

Reaal verliest

Reaal Dronten kon het uitduel bij VSW niet omzetten in een driepunter. De Drontenaren keken binnen tien minuten al tegen een achterstand aan en in de tweede helft liep VSW uit naar een 2-0 overwinning. Reaal speelde de tweede helft wel met tien man, omdat Azad Abdullah net voor de rust een rode kaart kreeg.