Vrijdag, 20 september 2024

Swift '64 sluit in stijl af, Reaal Dronten met zege richting play-offs

Niels Willems, rechts.
Redactie: Wouter Foppen

DRONTEN/SWIFTERBANT - De vierdeklassers Swift '64 en Reaal Dronten hebben zaterdag de competitie allebei afgesloten met een overwinning. Swift won met 5-1 van Kampen, terwijl Reaal Dronten ternauwernood langs HTC ging. Door twee goals van Niels Willems werd het 2-1.

Swift speelde om des keizers baard tegen Kampen, maar liet nog wel even zien wat het in haar mars heeft. Door goals van David van Mook en Robbin Posthuma (twee) was het bij rust al 3-0 en ook in de tweede helft wist Swift het doel nog te vinden. Wederom waren het van Mook en Posthuma die scoorden, waarmee de eindstand op 5-1 werd bepaald.

Reaal Dronten had nog een heel klein kansje om de tweede plaats te bemachtigen, maar dat lukte niet. De Drontenaren wonnen in de slotfase nog wel met 2-1 van HTC, maar ook concurrent Zwolsche Boys kwam 'gewoon' tot een overwinning. Daardoor gaat Reaal Dronten als nummer drie de nacompetitie in.

Reaal tegen 't Harde

In de nacompetitie speelt Reaal Dronten een tweeluik tegen derdeklasser 't Harde. Zaterdag 20 mei is de wedstrijd in Dronten, een week later volgt de return in 't Harde. De winnaar van de dubbele ontmoeting speelt volgend seizoen in de derde klasse.