Donderdag, 19 september 2024

Swift '64 kent geen enkele moeite met subtopper VSW

Tom Roskam wacht nog steeds op zijn honderdste competitietreffer.
Redactie: Wouter Foppen

SWIFTERBANT - Men hield in Swifterbant zaterdag rekening met een pittig potje, maar na negentig minuten bleek het helemaal anders. Thuis had de ploeg van trainer Patrick Posthuma geen kind aan VSW, dat met 7-0 werd verslagen.

Binnen de kortste keren was duidelijk dat Swift '64 zaterdag geen lastig middagje voor de kiezen kreeg. Thim Verhoeven opende in de eerste minuut al de score en via Tom Roskam en Robbin Posthuma was het binnen een half uur al 3-0. Die stand bleef intact tot de rust, maar na een uur kwam de doelpuntenmachine weer op gang.

Twee keer Roskam

Bas van Spronsen tekende voor de 4-0, Niels Krol voor de 5-0 en het slotakkoord was voor Roskam. Hij maakte kort achter elkaar twee goals, waarmee hij de eindstand op 7-0 zette. Een makkelijk middagje voor Swift, waardoor het weer een stapje dichter bij het kampioenschap is.