DeDrontenaar.nl

Donderdag, 19 september 2024

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Swift '64 rest van het seizoen zonder Diepstraten: "Daardoor is het een gepuzzel"

Swift '64 rest van het seizoen zonder Diepstraten:
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: Wouter Foppen

SWIFTERBANT - Swift '64 speelt zaterdagmiddag de thuiswedstrijd tegen Zwolsche Boys en moet het daarin doen zonder Florijn Diepstraten. De verdediger raakte in de uitwedstrijd bij ESC geblesseerd aan zijn knie en is daardoor de rest van het seizoen uitgeschakeld. "Dat is een groot gemis", weet ook Swift-aanvaller Tom Roskam.

Diepstraten moet vanwege zijn blessure onder het mes. De diagnose was niet bijster positief: een kruisband ingescheurd en een gescheurde meniscus. Zodoende krijgt hij een nieuwe kruisband, wordt zijn meniscus gehecht en is het huidige seizoen al ten einde. Een aderlating voor Swift, ook omdat de spoeling verdedigend wat dun is. "Erik Geelhoed is er ook niet altijd, waardoor het puzzelen is. Maar tot dusver gaat het goed", zegt Roskam.

De spits heeft in drie wedstrijden één keer het net gevonden, maar toch is hij niet ontevreden. "Een assist is ook belangrijk. Het niveau is net even wat hoger dan vorig seizoen, maar ik had het verschil groter verwacht. Voetballend valt het me wat tegen", zegt Roskam, die vorige week niet in de basis stond. "Tactische redenen en helaas ging dat ten koste van mij."

Oude bekende

Zaterdag wacht voor Swift '64 een thuiswedstrijd tegen Zwolsche Boys en dat is een oude bekende. De twee elftallen vochten de afgelopen jaren om het kampioenschap in de vierde klasse C. "Ik denk ook wel dat zij nog een appeltje met ons te schillen hebben, omdat wij vorig jaar de titel hebben gepakt. Ze zullen alleen voor de punten naar Swifterbant komen", vertelt Roskam.

De goaltjesdief weet bijna zeker dat zijn ploeg er klaar voor is. "We hebben een goede trainingsweek achter de rug en hebben, op Florijn na, iedereen fit. We kunnen er vol voor gaan!"

Volledig programma

  • 14.30 uur SVZW - asv Dronten
  • 14.30 uur BAS - Hattem
  • 15.00 uur Swift '64 - Zwolsche Boys
  • 15.00 uur Reaal Dronten - Oene