Donderdag, 19 september 2024

Swift '64 verliest de aansluiting, reguliere zege voor BAS

Redactie: Wouter Foppen

SWIFTERBANT/BIDDINGHUIZEN - Swift '64 is er zaterdag niet in geslaagd om te winnen bij VEVO. De ploeg van trainer Patrick Posthuma kwam niet verder dan 2-2, waardoor het de aansluiting met koploper ESC verloor. BAS boekte een reguliere 1-3 overwinning bij Rouveen.

De Swifterbantenaren leken binnen tien minuten al op rozen te zitten. Robbin Posthuma opende in de achtste minuut de score, maar die marge hield niet lang stand. VEVO kwam kort daarna langszij, maar nog voor de rust kwam Swift weer op voorsprong. Tom Roskam versierde een penalty en de spits schoot die strafschop zelf binnen: 1-2.

Na de rust lukte het Swift echter niet om de zege te pakken. VEVO kwam al rap na de onderbreking langszij en die treffer bleek het slotakkoord. Daardoor kwam Swift niet verder dan 2-2, terwijl koploper ESC wel won van Oene. Het gat tussen ESC en Swift bedraagt nu vier punten.

Reguliere zege BAS

BAS kwam op bezoek bij Rouveen tot een zuinige 1-3 overwinning. Mark Schaap was met twee treffers goed voor een 0-2 voorsprong, maar net voor rust vloog een vrije trap van Rouveen binnen. Daardoor bleef het verschil lang minimaal, totdat Rudo Timmerman de bal plots voor zijn voeten kreeg. Hij tekende voor de 1-3 en stelde daarmee de zege veilig.