DeDrontenaar.nl

Vrijdag, 20 september 2024

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Swift'64 heeft niets aan keurige overwinning op Rouveen

Redactie: Wouter Foppen

SWIFTERBANT - Swift '64 had zaterdag nog een kleine kans op het kampioenschap in 3C, maar zover kwam het niet. De ploeg van trainer Patrick Posthuma won wel van Rouveen (3-0), maar koploper ESC boekte ook een overwinning en werd kampioen.

Swift had het tegen Rouveen niet in eigen hand, maar slaagde er wel in om de druk nog even op te voeren. Tom Roskam maakte na vijf minuten al de openingstreffer en daar zal men in Elburg toch even van hebben opgekeken. Roskam was na dik twintig minuten opnieuw goed voor een goal, waardoor de punten al binnen waren.

De blik kon daarmee op Elburg, maar daar deed ESC geen gekke dingen. De lijstaanvoerder won met 3-1 van Hattem, waardoor Swift, dat door nog een goal van Roskam met 3-0 won, genoegen moet nemen met de tweede plaats. "We hebben gedaan wat we moesten doen en meer kun je er niet van zeggen", vindt trainer Patrick Posthuma.

Zodoende gaat Swift de nacompetitie in, die zaterdag start met een thuiswedstrijd tegen Quick '20. Die ploeg werd derde in de derde klasse D en nam een periodetitel over.