DeDrontenaar.nl

Donderdag, 19 september 2024

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Swift’64 kent weinig problemen met Hattem: „Iets compacter gaan spelen”

Redactie: M.H.

SWIFTERBANT - Swift’64 heeft na de 2-0 nederlaag van vorige week de speelwijze iets aangepast en dat betaalde zich uit in de thuiswedstrijd tegen Hattem. De ploeg van trainer Arjan ten Hove won soeverein met 4-0.

Assistent-trainer Jordy Schipper erkent dat Swift’64 geen hele moeilijke middag heeft gehad: „Alhoewel we in de eerste helft verzuimd hebben om het af te maken.” Na een kleine twintig minuten scoorde Christiaan Grin de 1-0 en daar bleef het bij tot de thee.

Na de pauze maakte Bas van Spronsen er al snel 2-0 van. „Toen was het eigenlijk beslist en hebben we geen weerstand meer ondervonden”, zag Schipper vanaf de zijlijn. In de zestigste minuut werd het 3-0 (eigen doelpunt) en een kwartier voor tijd maakte Leon Snijders er 4-0 van.

Rust creëren

„We zijn iets anders gaan voetballen dan de afgelopen weken”, legt de assistent-trainer uit, „Toen probeerden we met heel veel druk te spelen. Vandaag creëerden we iets meer rust in het team, zijn we iets compacter gaan spelen."

„Dat pakte goed uit. Bovendien speelden we gewoon goed. Iedereen haalde zijn niveau en dan zie je dat wij van iedereen kunnen winnen. Bovendien was Hattem - hoe zal ik het zeggen - niet heel goed.”