Maandag, 16 september 2024

Swift'64 start competitie met doelpuntrijke zege bij Elspeet

Thim Verhoeven
Redactie: Wouter Foppen

SWIFTERBANT - De competitie is voor Swift'64 begonnen met een overwinning bij Elspeet. De ploeg van trainer Arjan ten Hove herstelde zich van een achterstand en won met 2-4.

Swift keek in Elspeet al vrij snel tegen een achterstand aan, maar herstelde die minstens zo snel. Na een dik kwartier tekende Thim Verhoeven voor de 1-1, waarna Swift de macht greep. Kort daarna was Bas van Spronsen goed voor de 1-2, maar net na de rust was alles weer in evenwicht. Swift kreeg het niet voor elkaar om de pot dicht te houden, waardoor Chiel Dijkgraaf Elspeet weer langszij bracht.

Toch deed het de bezoekers niet veel, want de drie punten gingen uiteindelijk mee naar Swifterbant. Eerst was het opnieuw Verhoeven die goed was voor de 2-3 en Stan van Elp maakte vier minuten voor tijd een einde aan alle onzekerheid. Hij zorgde voor 2-4, waardoor Swift de competitie startte met drie belangrijke punten.