Vrijdag, 20 september 2024

Verdedigend concept asv Dronten brengt ook succes in Aalten

Niek Telgen
Redactie: Wouter Foppen

DRONTEN - Het mocht even duren, maar asv Dronten weet nu echt wat winnen in de hoofdklasse is. Vorige week werd Flevo Boys al over de knie gelegd en ditmaal waren de Drontenaren met 0-1 te sterk voor AZSV. "We zitten in de winning mood", grapt trainer Raymond Schuurman.

In Aalten betrok asv Dronten wederom de defensieve stellingen. En waarom ook niet, want tegen Flevo Boys bracht het ook al succes. Tegen AZSV was het nodig ook, aangezien de thuisploeg volle bak ten aanval ging. Het speelde in de eerste helft de ene na de andere kans bij elkaar, maar scoren was er niet bij.

Dat scoren deed asv Dronten plotseling wel. Kort voor rust was Niel Telgen de man die zijn ploeg op een verrassende voorsprong bracht. "Een lekker moment en dat deed wat met de ploeg. Wij zitten in een fase dat we zo'n voorsprong niet zomaar meer weggeven. In de tweede helft hebben we ook bijna geen kans meer weggegeven", vertelt Schuurman.