DeDrontenaar.nl

Vrijdag, 20 september 2024

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Vooruitblik voetbal: BAS-doelman Westdijk weer van de partij

Vooruitblik voetbal: BAS-doelman Westdijk weer van de partij
Foto: BAS Selectie Fotopagina/Gert Drent
Redactie: Wouter Foppen

BIDDINGHUIZEN – BAS kan zaterdag in het uitduel met Terschuurse Boys weer beschikken over doelman Sander Westdijk. De goalie kreeg tegen Hoevelaken een directe rode kaart, maar hij is vrijgesproken van een straf. Zodoende staat hij in Terschuur weer onder de lat.

De rode kaart voor Westdijk had grote gevolgen voor BAS. Het verloor de thuiswedstrijd tegen Hoevelaken, na een 1-0 voorsprong, met liefst 1-4 en tevens moest het een week later ook zonder de eerste keeper aantreden. Rood-Wit ’58 was in die wedstrijd te sterk, waarmee BAS de kans liet liggen om tweede te worden.

Spannende strijd

Die strijd om de tweede plek is ongekend spannend. Op dit moment staat Batavia ’90 tweede, maar het verschil met nummer acht (!) Hoevelaken is slechts drie punten. Zo maken er nog liefst zeven ploegen kans om tweede te worden, acht wedstrijden voor het einde is dat een haast nooit vertoonde situatie.

BAS kan zaterdag in ieder geval één concurrent een tik geven. De Biddinghuizenaren gaan dan op bezoek bij Terschuurse Boys en die ploeg heeft evenveel punten als BAS. Het eerste duel tussen de twee teams eindigde in een 0-1 overwinning voor Terschuur. Een gewaarschuwd mens telt voor twee.

Volledig programma

  • 14.30 uur Asv Dronten – ACV
  • 14.30 uur BAS – Terschuurse Boys
  • 14.30 uur Wilsum – Swift ‘64
  • 14.30 uur Reaal Dronten – HFC Storica

Aanvang: zaterdag 25 maart 2017 14:30