DeDrontenaar.nl

Zaterdag, 21 september 2024

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Wandelvoetbal FC Oldtimers van start met 16 man: „Het plezier spatte er van af”

Wandelvoetbal FC Oldtimers van start met 16 man: „Het plezier spatte er van af”
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

DRONTEN - In sporthal ’t Dok is maandagavond FC Oldtimers van start gegaan. Vijfentwintig mannen hebben zich de afgelopen periode opgegeven voor ‘walking football’. Daarvan waren er bij de start zestien van de partij.

In december werd door het drietal George Rijneveld, Sjoerd Raven en Wim Bokkers een oproep gedaan voor 55-plussers om weer eens een balletje te gaan trappen. Aanvankelijk werd voorgesteld om te gaan voetvolleyballen maar omdat het wandelvoetbal momenteel in Nederland bezig is aan een opmars, met name voor de senioren, werd hier uiteindelijk voor gekozen.

25 Aanmeldingen

Al heel gauw na de oproep kwamen de eerste aanmeldingen binnen. Uiteindelijk gaven zo'n 25 mannen zich op in de leeftijd van in de vijftig tot in de zeventig: ‘krasse knarren’ waarvan de meesten met een voetbalverleden. Het doel: niet zozeer voetballen in wedstrijdverband maar vooral om fit te blijven, waarbij het plezier voorop staat en blessures zoveel mogelijk worden voorkomen.

Maandagavond verzorgde Topfit-fysiotherapeut, oud-voetballer en gymleraar Marcel Vonk een opwarmcircuitje voor de spieren. Aansluitend werd er gevoetbald. Bij dit wandelvoetbal mag niet worden hardgelopen en is het samenspel belangrijk.

Sociale binding

„Het werd een hele leuke en sportieve avond. Het plezier spatte er van af”, aldus initiatiefnemers Wim Bokkers, „Kreten vlogen door de lucht zoals: ‘Dit heb ik al heel lang gemist, wat geweldig en vooral wat gezellig’. Ook de sociale binding die hier van uit gaat is voor velen erg belangrijk.”

Het organisatiecomité is inmiddels uitgebreid met Piet IJmker, die veel ervaring heeft opgedaan met wandelvoetbal. Volgende week krijgt het initiatief een vervolg.