Maandag, 16 september 2024

‘Wereldgoal’ van Leon Snijders gooit de wedstrijd op slot voor Swift’64: 0-3 overwinning

Leon Snijders
Redactie: M.H.

SWIFTERBANT - Bij Swift’64 waren ze er vanmiddag na de afknapper van vorige week (verlies bij VIOS) en een 0-0 ruststand tegen Olympia’28 niet gerust op. Zelfs de 1-0 door Tom Roskam zorgde nauwelijks voor opluchting. En daarom was het maar goed dat Leon Snijders meteen daarna de 2-0 scoorde. Uiteindelijk won Swift met 3-0.

De eerste helft was redelijk gelijkopgaand. Swift’64 combineerde wat makkelijker dan de gasten uit Hasselt, maar Olympia was in de omschakeling dreigend. Nadat de thuisploeg twee grote kansen had verprutst, ging Olympia’28 aan het eind makkelijker voetballen. Tot aan de thee bleef het echter 0-0.

Honderste goal

In de rust besloot trainer Arjan ten Hove de zaak wat om te gooien en dat leidde tot een hoger tempo en beter voetbal bij Swift’64. Nadat een goal van Olympia was afgekeurd, scoorde Tom Roskam de 1-0. Dat gebeurde uit een vrije-trap-met-stuit vanaf dik twintig meter. Het was meteen Roskam’s honderdste competitiegoal in het witte shirt van Swift.

Vier minuten later nam Leon Snijders de bal aan de rand van de zestien in één keer op de slof. Via de onderkant van de lat betekende dat 2-0. „Een wereldgoal”, vond trainer Ten Hove. Daarmee was de wedstrijd beslist.

Invaller Steven George legde kort voor tijd de bal mooi klaar voor Thim Verhoeven, die de 3-0 liet aantekenen. „Belangrijk dat we ons na het dipje van vorige week gelijk hebben hersteld”, vond de trainer.

Florijn Diepstraten

Een kleine domper op de feestvreugde is het aangekondigde vertrek van Florijn Diepstraten naar Asv Dronten: „Florijn is een belangrijke speler voor ons, zowel binnen als buiten het veld. Hij is een winnaarstype en dat gaan we volgend seizoen zeker missen.”