DeDrontenaar.nl

Vrijdag, 20 september 2024

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Yordi Schols is klaar bij Cambuur: "Zo afsluiten is mooi he?"

Yordi Schols is klaar bij Cambuur:
Yordi Schols, hier na zijn overstap naar Cambuur.
Redactie: Wouter Foppen

BIDDINGHUIZEN/ZWOLLE - Mooier kan voetballer Yordi Schols uit Biddinghuizen zijn periode bij SC Cambuur niet afsluiten. Met de beloften van de profclub wint hij dinsdag het bekertoernooi, door in de finale af te rekenen met PEC Zwolle (1-3). Zijn laatste wedstrijd in het shirt van Cambuur.

Het is de slotfase van de eindstrijd, als PEC Zwolle vol jaagt op een late gelijkmaker. Maar dan kan Cambuur richting het lege vijandelijke doel, omdat zelfs de keeper van de Zwollenaren mee naar voren is gegaan. Schols krijgt de bal en kan vogeltje vrij richting de 1-3. Nog een paar keer achterom kijken, snelheid houden, afronden en feestvieren. Een einde om je vingers bij af te likken.

"Zo afsluiten is mooi he? Op internet zie je soms van die filmpjes, dat spelers alsnog missen. Ik dacht, ik loop zover mogelijk door en schiet de bal er dan pas in. Het was mijn laatste wedstrijd voor Cambuur, dus ik heb het mooi afgesloten. Heerlijk zo", vertelt de oud-speler van asv Dronten en BAS, die aankomend seizoen voor hoofdklasser Sparta Nijkerk speelt.

"Stuk volwassener geworden"

Zijn periode in Leeuwarden verliep niet helemaal zoals gehoopt. "Je wil toch het betaalde voetbal halen en dat het je werk kan worden. Ik heb er wel heel veel van geleerd en ben ook een stuk volwassener geworden. Ik kwam toen ik zeventien was. Het is jammer dat ik de stap niet heb kunnen maken, het heeft niet zo mogen zijn."

Het betaalde voetbal heeft Schols niet helemaal uit zijn hoofd gezet, maar de blik gaat wel op zijn maatschappelijke loopbaan. "Je zet het nooit helemaal uit je hoofd. Er is altijd nog een kans om vanuit het amateurvoetbal omhoog te gaan, dat zie je de laatste tijd steeds vaker gebeuren. Maar het is goed zoals het nu gaat, ik ben ook ingeschreven voor een opleiding tot personal trainer. Dat ga ik combineren met voetballen."

Basisplaats

Dat voetballen gaat hij dus doen bij Sparta Nijkerk, uitkomend in de hoofdklasse. Een basisplaats telt, meer niet. "Daar hebben ze me ook voor gehaald, dus dat is zeker de doelstelling. Ik heb dit goed afgesloten en heb zin in een nieuw begin", aldus Schols.