DeDrontenaar.nl

Vrijdag, 20 september 2024

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Zaak rond Reaal Dronten moet opnieuw, KNVB haalt restant van programma

Zaak rond Reaal Dronten moet opnieuw, KNVB haalt restant van programma
Reaal Dronten
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: Wouter Foppen

DRONTEN - Reaal Dronten moet binnenkort opnieuw voor de tuchtcommissie van de KNVB verschijnen in de zaak rond het gestaakte duel met VSW. Dat is het gevolg van het hoger beroep wat de Drontenaren eerder aanspanden. Lopende de zaak is de eerdere uitspraak vernietigd.

De wedstrijd tussen Reaal Dronten en VSW werd op 3 december gestaakt naar aanleiding van een vechtpartij in de rust. Daarop stelde de tuchtcommissie van de KNVB een onderzoek in en daaruit kwam een straf. Reaal zou drie punten in mindering krijgen, een geldboete en ook moest het duel worden uitgespeeld op het terrein van VSW. Dat laatste stak de Drontenaren, waarop werd besloten om in hoger beroep te gaan.

Uitspraak vernietigd

Inmiddels is het proces een stukje gevorderd en heeft de commissie van beroep het dossier teruggegeven aan de tuchtcommissie. "Wij hebben te horen gekregen dat de uitspraak is vernietigd", vertelt voorzitter Jan Pieter Stoop.

Niek Roosendaal, medewerker tuchtzaken district oost, kan dat bevestigen. "Ja, klopt. Het proces gaat nu opnieuw, zo moet je het zien. Er komt een nieuwe uitspraak. De straf kan dan lager zijn, hoger, hetzelfde of misschien volgt er wel vrijspraak. Alles is mogelijk."

Reaal-VSW van programma

Op dit moment heeft Reaal Dronten dus de drie eerder ingeleverde punten terug. Het restant van het duel tussen Reaal en VSW stond gepland voor 4 maart, maar is inmiddels van het programma gehaald. De straf van VSW (één punt in mindering) blijft hoe dan ook staan. De club uit Zwolle is niet in beroep gegaan. Wanneer de nieuwe uitspraak volgt, is niet bekend.

Vanaf nu benn ich suppporter van VSW
Radji | dinsdag 7 februari 2017 15:09