Vrijdag, 20 september 2024

Zuiderzeezwemmers elf keer eerste tijdens zwemwedstrijd in Zwolle

Zuiderzeezwemmers in Zwolle
Redactie: M.H.

DRONTEN - Veertien zwemmers van de Zuiderzeezwemmers uit Dronten bemachtigden een startplaats in één van de finales tijdens de wedstrijden van het KNZB-circuit in Zwolle. De Drontenaren behaalden elf keer een eerste prijs.

Verslag Zuiderzeezwemmers:

Op 1 april reisden de Zuiderzeezwemmers af naar Zwolle voor het vierde en tevens laatste deel van het KNZB circuit dit seizoen voor de junioren, jeugd en senioren. Een wedstrijd waar alle zwemmers een pittig programma af kunnen werken, op twee afstanden per leeftijd categorie kan je je tijdens voorrondes proberen te plaatsen voor de finales. Een hele uitdaging voor de zwemmers om ervoor te zorgen dat ze aan het eind van de middag tijdens de finales nog energie over hebben om nog iets extra’s te geven voor het winnen van een medaille of het zwemmen van een pr.

Er werden overigens weer prachtige prestaties neergezet, mede door prioriteiten te stellen en keuzes te maken. De grootste verbetering was deze keer voor Marte Straatman die een enorme hap van haar 400 meter vrijeslag tijd af nam en nu een tijd van 6.39.42 heeft staan.

Finales voor de heren

De wedstrijd begon met een 400 meter vrijeslag voor de junioren, Ilmar Stoop legde bij de jongens deze afstand het snelst af, dat deed hij in een tijd van 4.46.68, Martijn Kip zwom een geweldig pr en tikte aan in 5.39.28.

Bij de meisjes was Hilde Jonkman het snelst, zij finishte in een mooi pr van 5.20.10, ook voor Suzanne Vesseur was er een enorme persoonlijke verbeteringen (6.17.99) en Ilse Tonkens zette een geweldige nieuwe tijd op de klok (6.07.07).

Voor de oudsten stond er een 200 meter vrijeslag op het programma, voor de heren waren dit meteen rechtstreekse finales ivm het lagere aantal deelnemers in deze leeftijdsgroepen, bij de jeugd won Ted Ruiter in een tijd van 2.17.16 het goud, bij de senioren was het zilver voor Arwin Stoop in 2.20.20 en het brons voor Joep Versluis in een mooi pr van 2.25.25.

Bij de dames jeugd plaatste Cynthia Smit zich met een derde plaats voor de finale in een tijd van 2.16.56, bij de senioren ging Lisanne v/d Heide met een tweede plaats in een tijd van 2.17.05 naar de finale en Dagmar Kruik met een vijfde tijd van 2.23.60. Patrick Kip zette een prachtige verbetering neer van ruim 20 seconden op zijn 200 meter vlinderslag in een tijd van 2.48.26, hiermee werd hij 1ste. Danique Stoop werd op deze slag 1ste bij de dames in een tijd van 2.32.27 en Charlotte Brinkman werd 2e in een pr van 3.20.98.

Op de 50 meter rugslag was Hilde Jonkman weer het snelst in haar leeftijd categorie in een tijd van 35.27, Didi Gest zwom hier een mooi pr van 38.80 waarmee ze 4e werd en ook Mandy Hagting verbeterde haar tijd flink (45.46).

Op de 100 meter rugslag werden er voor de heren wederom rechtstreekse finales gezwommen, hierin was bij de jeugd het zilver voor Ted Ruiter in een tijd van 1.09.28, Arwin Stoop won het zilver bij de senioren in 1.11.79 een tiende verwijderd van zijn pr en Thomas van Dongen zwom zich naar het brons in 1.15.20.

Bij de dames wist Cynthia Smit zich weer voor een finale te plaatsen ze deed dat met een tweede tijd van 1.09.26, Danique Stoop plaatste zich bij de senioren met een vierde tijd van 1.12.31, Annemarie ten Have met een zesde tijd van 1.17.17. Dagmar Kruik als zevende met een tijd van 1.17.26 en Lisanne v/d Heide als achtste met een tijd van 1.19.51.

Bij de junioren zwom Ilmar Stoop een prachtig pr op zijn 100 meter vrijeslag, hiermee plaatste hij zich als tweede voor de finale met een tijd van 58.10, voor Hilde Jonkman was er ook weer een finale plaats ze werd zesde op de 100 meter vrij in een prachtig pr van 1.06.00, Didi Gest zwom hier ook een geweldig pr en finishte in een tijd van 1.10.98.

Op de 50 meter schoolslag werd Ted Ruiter bij de jeugd 3e in 36.88 en Patrick Kip zwom zich naar een 4e plaats in een tijd van 38.25, Bij de senioren won Arwin Stoop met een enorme voorsprong in 31.99 een hele mooi tijd, Joep Versluis werd 2e in een mooi pr van 36.65.

Bij de meisjes Jeugd kwam Cynthia Smit helaas niet verder dan een 4e plaats in een tijd van 40.75, Danique Stoop was verre weg het snelst bij de Dames in een tijd van 34.55, Dagmar Kruik zwom zich hier naar een 3e plek in een tijd van 38.70. Op de 100 meter school bij de junioren was er een 4e plaats voor Ilmar Stoop hij zette 1.22.53 op de klok. Bij de meisjes was Ilse Tonkens de snelste Zuiderzeezwemster die als zevende aantikte in 1.35.50.

Finales

In de finales wist Cynthia Smit haar tijd op de 200 meter vrijeslag in de voorrondes goed aan te scherpen naar 2.13.28 een tijd die haar pr bijna evenaarde en waarmee ze het goud won, Lisanne v/d Heide zwom zich ook in de finales weer heel netjes naar een 2e plaats met een verbetering van haar tijd uit de voorrondes, ze tikte hier aan in 2.16.60.

Op de 100 meter rugslag bleef Cynthia Smit steken op een tijd van 1.11.04 dit was goed voor het zilver. Bij de senioren was het Danique Stoop die knalde in de finales, ze zette een prachtige tijd van 1.06.92, een bijna evenaring van haar pr, op de klok en won hiermee het goud met een ruime voorsprong.

Ilmar Stoop zwom zich in zijn finale op de 100 meter vrij naar het zilver in een tijd van 59.42 en Hilde Jonkman eindigde met een verbetering van haar voorronde tijd, eveneens een pr, op de 5de plaats, een prachtige prestatie.

Estafettes

Voor dit laatste deel van het KNZB circuit, hadden zich maar liefst 10 teams aangemeld voor de 4x100 meter wisselslag estafette. De Zuiderzeezwemmers knokten hier voor de beste plekken en twee teams wisten een plekje op het podium te bemachtigen.

Team 1 met Cynthia Smit, Arwin Stoop, Danique Stoop en Ted Ruiter wisten de race te winnen in een tijd van 4.29.58, team 2 met Ilmar Stoop, Lisanne van der Heide, Patrick Kip en Dagmar Kruik zwommen zich naar een derde plaats in 4.49.53.