Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

ASVD Korfbal komt in de beginfase al meteen tekort tegen koploper De Meeuwen

Wouter Neutel
Redactie: M.H.

PUTTEN - Een stunt zat er vandaag niet in voor de korfballers van ASVD tegen koploper De Meeuwen. De thuisploeg was in de beginfase oppermachtig en besliste de wedstrijd al in het eerste kwartier. ASVD herpakte zich, maar kwam niet verder dan 28-22.

Ondanks het zure verlies van vorige week tegen De Meervogels stond ASVD voor aanvang van deze wedstrijd derde in de overgangsklasse. In Putten liet ASVD zich in de beginfase echter volledig overlopen.

Hoog schotpercentage

De Meeuwen startte sterk en haalde een ongekend hoog schotpercentage. Dit zorgde voor een snelle 7-0. Mede door vier doelpunten van de sterk spelende Arjen Kamer werd het 10-6. In het vervolg bleek echter weer de klasse van De Meeuwen. Ruststand: 19-10.

In de tweede helft was het beeld hetzelfde. ASVD knokte voor wat het waard was, maar het krachtsverschil was te groot. Wel kon ASVD de achterstand verkleinen. Eindstand: 28-22.

Reëel

Trainer Wilbert Leendertse was reëel na afloop. „We wisten dat we een tegenstander zouden treffen die verder is en over een individueel sterke heer beschikt. Helaas, de eerste 10 minuten liepen wij achter de feiten aan.”

„We herstelden ons redelijk, maar konden niet in de buurt van De Meeuwen komen. Voor de statistieken leuk om te vermelden dat de tweede helft door ons gewonnen werd. We hebben gestreden en zijn bij ons eigen spel gebleven. Ontevreden kun je dan als coach niet zijn.”

Aankomende zaterdag speelt ASVD | PV Systems de laatste veldwedstrijd voor de zaalcompetitie van start gaat. Tegenstander is HKC uit Hardinxveld-Giessendam. Deze ploeg staat op de tweede plaats. Aanvang: 15.30 uur in Dronten.